Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 22
Не вярвам в национализма. Мисля, че това са куп лозунги. Това е куп лоши опити за създаване на гордост. Проблемът ми с национализма е, че той става изключващ. Започваме да изключваме хората.
Мигел Сихуко
Някои неща не могат да бъдат разбрани, без значение колко си мислите за тях. Научавате ги от собствен опит.
Михаел Енде
Всеки от нас знае, че никога не шахматиста не разглежда всички възможни варианти, но гледа всички ходове, които са възможно на дъската... шахматистът по време на партия в дадена позиция, която той обмисля, разглежда примерно 2-4 хода; той определя тези ходове интуитивно, на основанието на опит.
Михаил Ботвиник
Да контролираш вниманието означава да контролираш своят опит, а следователно, качеството на живота си.
Михай Чиксентмихай
Все пак опитът ме научи, че познаването на нечий враг е от ключово значение за победата във всяка битка.
Мишел Зинк
Проблемът с неизпълнените очаквания в брака е преди всичко проблем на стереотипите. Всяко човешко същество на тази планета е уникална личност. Тъй като бракът неизбежно е връзка между двама уникални хора, никой брак няма да бъде точно като всеки друг. И все пак сме склонни да се женим с изрични визии за това какъв трябва да бъде един "добър" брак. Тогава страдаме изключително много от опитите да принудим връзката да отговаря на стереотипа и от невротичната вина и гнева, които изпитваме, когато не успяваме да го изпълним.
Морган Скот Пек
Теория на конформизма, която гласи, че когато човек няма нито способност, нито опит да вземе решение, той ще търси групата, за да реши как да се държи. Съответствието може да ограничи и изкриви реакцията на индивида към дадена ситуация и изглежда води до разпръскване на отговорността.
Найджъл Бенсън
Тайната на вашия успех се крие в това да се обградите с устойчива любов и това започва с това да обичате себе си. Това е най-трудното ви предизвикателство. Чрез стотици часове, прекарани в тренировки, наблюдавах общ модел - можем лесно да изразим любовта си към други хора, притежания или опит, но е трудно да кажем, че обичаме себе си.
Найджъл Къмбърланд
Ако завършилите не получат подходящ опит в своята област на обучение след дипломирането си, те ще забравят наученото и след няколко години знанията им могат да бъдат напълно загубени.
Найджъл Къмбърланд
Никога не се примирявайте с бъдещето. Тренирам твърде много хора, които са се отказали от опитите да повлияят на бъдещето си. Те са абдикирали от отговорност, давайки всякакви куци оправдания, обвинявайки лошия късмет или други хора за живота им до момента и за бъдещето.
Найджъл Къмбърланд
Разочарованието е страничен продукт от опитите да изпълним отговорностите, които Бог не възнамерява да носим. Свободата, радостта и плодовитостта идват от търсенето на определяне на Божиите приоритети за всеки сезон от живота и след това тръгването на изпълнение на тези приоритети със силата на Неговия Дух, осъзнавайки, че Той е предоставил необходимото време и способности, за да направи всичко, което Той ни призова да направим.
Нанси Лий Демос
И още повече, аз бях сигурен, че той няма да опита да погълне душата ми. Очакванията ми за съпруг бяха занижени.
Наоми Новик
Читателят трябва да бъде креативен, когато чете. Той трябва да се опита да направи нещото живо. Добрият читател трябва да свърши определена работа, когато чете.
Натали Сарот
Жизненият ми опит ме научи, че Вселената е приятелско място, че Бог винаги е на моя страна, и че аз никога не съм са пред лицето на изпитанията и сътресенията. Казвам си, че нещата стават по висше благо, и аз вярвам в това.
Нийл Доналд Уолш
Бих искал да ме запомнят като човек, който се опита да насърчава справедливостта.
Нийл Кинък
Първият ми истински опит на амбиция беше като партиен лидер. Амбицията ми беше лейбъристите да спечелят, в който случай щях да бъда министър-председател.
Нийл Кинък
Ако ще имаме двукамарен парламент, мисля, че винаги трябва да има запазено място за хора, чийто произход и опит са от решаващо значение за благосъстоянието на нацията.
Нийл Кинък
Винаги съм мислил, че ще стана добър родител, но бях самотен и водех самотен живот много, много години. Тогава срещнах Дейвид и той имаше опит с деца и също искаше да има семейство.
Нийл Патрик Харис
Възкресението на Исус се корени в историята, основано на писанията и потвърдено в опита.
Ники Гамбъл
Той се опита да възбуди страст в нея, но вместо това изпадна в сън.
Никол Джордан
Собственикът на магазина не се опита да прокара книгата на нито един от клиентите си. Тя знаеше, че в грешни ръце такава книга може лесно да бъде отхвърлена или, по-лошо, да остане непрочетена. Вместо това тя го остави да стои там, където беше с надеждата, че правилният читател може да я открие.
Никол Краус
Мизерията на другите хора е само абстракция [...] нещо, с което може да се съчувства само като се черпи от собствения опит. Но в момента истинската емпатия остава невъзможна. И докато е така, хората ще продължат да страдат от натиска на своето привидно единствено съществуване.
Никол Краус
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
44
Следваща