Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 17
Хората, често привлечени към сциентологията, искат да се справят с лични проблеми в живота си, а сциентологията казва, че имаме технология, която се справя с тези проблеми. Само съсредоточаването върху проблемите и опитите за тяхното отстраняване може да бъде полезно.
Лорънс Райт
Когато сме млади, думите са разпръснати навсякъде около нас. Както са събрани от опит, така и ние сме, изречение по изречение, докато историята не се оформи.
Луиз Ърдрич
...не четете нищо освен това, което разрушава изолацията между вас и вашия опит...
Луиз Ърдрич
Когато производствена компания в Испания търси решение на проблем от IBM, те очакват от нас да донесем най-доброто от IBM в световен мащаб, а не само опита на IBM Испания.
Луис В. Герстнер
Според моя опит умението за успех се разпада на три неща. Умението за маркетинг. Умението за продажби. И уменията за лидерство.
Майкъл Елсберг
Помни, младежо, личният опит не е най-добрият учител. Най-добрият учител е опитът на другите. Когато четеш за живота на великите хора, може да успееш да разгадаеш тайната на това, какво ги е направило велики.
Анди Андрюс
Нищо не може да бъде по-поразително за този, който е свикнал с малките заграждения, наречени обществени паркове в нашите американски градове, от просторните, открити територии на Лондон. Съмнявам се, всъщност, дали някой човек разбира напълно тяхната степен от някое от обичайните им описания, докато не ги е видял или не се опита да ги премине.
Уилям Кълън Брайънт
Глупаците казват, че се учат от собствен опит, а аз предпочитам да се уча от опита на другите.
Ото фон Бисмарк
Признанието за своята неспособност е големият урок, който извличаме. Не е ли по-добре да придобия доверието на другите хора към себе си с искреността на признанието, че нищо не зная, отколкото да мърморя някакви думи и да предизвиквам жалост с опитите си да обяснявам всичко? Този, който доброволно си признава незнанието на това, което не знае, ме подтиква да му вярвам за това, което се опитва да ми обяснява.
Дени Дидро
Почти във всичко помагат не толкова правилата, колкото опитът.
Квинтилиан
Владетелят винаги трябва да се съветва с други, но само тогава, когато той желае това, а не когато това желаят другите; и той трябва да спира всеки, който се опита непопитан да му дава съвети.
Николо Макиавели
Надявам се, че поне печалният опит ще те застави малко по-внимателно да се отнасяш към здравето си. След чистата съвест то е второто най-голямо благо на човека, а за греховете на младостта, за неумерените или направо вредни развлечения идва време да се разплащаш и то много тежко.
Хайнрих Маркс
Колкото и голям да е опитът ми, не мога аз да ти съставя съвсем ясен план с всички детайли.
Хайнрих Маркс
Не трябва да приемаме някакво положение като неподлежащо на обосноваване, ако разбира се не е логически извод или нещо проверено от опита, или благочестиво предписание, изискващо от нас да постъпим именно така, а не иначе.
Уилям Окам
Дълбоко съм убеден, че опитите да се проповядват идеите за изграждане на руска "национална", моноетническа държава, противоречат на цялата ни хилядолетна история. Освен това това е най-краткият път към унищожението на руския народ и руската държавност. Да, и всяка способна, суверенна държавност на нашата земя.
Владимир Путин
Резултатите от гласуването са и реакцията на нашите граждани на опити за външен натиск върху Русия, на заплахи, санкции, на опити за раздвижване на ситуацията в страната ни отвътре.
Владимир Путин
Най-висока степен за мярка на успеха в бойното лидерство е способността да се извлече полза от уроците на бойния опит.
Люшън Траскът
Възнаграждението за търпението е опитът.
Хари С. Труман
Здравият смисъл е реализиран опит.
Вилхелм Швебел
Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него.
Алберт Айнщайн
Способността ни да избираме се променя постоянно, заедно с жизнения ни опит. Колкото по-дълго време вземаме погрешни решения, толкова повече закоравява сърцето ни; колкото по-често вземаме правилни решения, толкова по-чувствително става сърцето ни – или по-точно оживява...
Ерих Фром
Един от начините, по които родителството е опит за учене и възможност за морално израстване е, че ние се учим като родители, че не избираме вида на детето, което имаме.
Майкъл Сандел
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
44
Следваща