Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 13
Никога не съм посещавал уроци по актьорско майсторстово. Моето актьорско изкуство се основава на опита ми в детството, когато лъгах родителите си.
Райън Рейнолдс
Хората, занимаващи се с твърди науки, неврофизиологията, често пренебрегват основния философски въпрос: "Каква е връзката между нашия уникален, вътрешен опит на съзнателно осъзнаване и материалната субстанция?" Отговорът е: Не знаем и някои хора са толкова ужасени да кажат: "Не знам".
Реймънд Мууди
Предполагам, че не обичам просто да си бъбрим. Искам да науча нещо и да имам опит.
Рейчъл Къшнър
Аз съм очевидец на начините, по които хората се отнасят към себе си и един към друг, и моята работа е начин да загребвам и черпя този опит.
Рихард Нойтра
Честно казано, аз не съм лесен човек. Мога да бъда забавен, макар че според моя опит повечето хора не искат да бъдат забавлявани. Те искат да бъдат утешени.
Ричард Русо
Опитът на демократичните страни с най-напредналите икономики също ни казва, че не се е появил нито един модел, нито дори доминиращ модел; и това, което се появи, е продукт на специалните характеристики и уникалната история на всяка държава.
Робърт Дал
Философията на свободата трябва да изхожда от опита на мисленето, защото именно чрез този опит на мислене човек открива собственото си Аз, намира своите носения като независима личност.
Рудолф Щайнер
Поради моя опит с Холокоста не обичам да губя приятели.
Рут Уестхаймер
Величието не се ражда от един успех. Величието се ражда от постоянството през безбройните неуспешни опити, които предшестваха.
Саймън Синек
Следователно да можеш да четеш и пишеш означава да се научиш да печелиш и да участваш в най-големите човешки постижения - това, което прави възможни всички други постижения - а именно обединяването на нашия опит в големи съвместни запаси от знания, достъпни [...] за всички. От предупредителния вик на примитивния човек до последните новини или научна монография, езикът е социален. Културното и интелектуалното сътрудничество е великият принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Изкуството е изкуствена организация на опита.
Сара Мейтланд
Просто запомни кой си... Светът ще се опита да те превърне в някой друг. Не им позволявай. Това е най-добрият съвет, който някой може да ви даде.
Синда Уилямс Чайма
Според моя опит съпротивата винаги се проявява, когато се опитвате да преминете от по-ниско ниво към по-високо ниво или да се идентифицирате с по-смела част от себе си или с по-висшата си природа. Така че това е тази отрицателна отблъскваща сила. Това е вид дракон, който трябва да убиваме всеки ден, ако сме артисти или предприемачи.
Стивън Пресфийлд
Тъй като аз съм японец, който надгражда опита на японската архитектура, моите реални проекти идват от японски архитектурни концепции, въпреки че са базирани на западни методи и материали.
Тадао Андо
Това, което се опитах да направя, е да комбинирам личния си опит с научните изследвания. Обичам да преодолявам разделението между личния и научния свят.
Темпъл Грандин
Наистина имаме достатъчно опит със страдание и защита, които могат да бъдат отменени по желание. Следователно, единственият разумен курс на действие е да се работи за публично легализирани гаранции.
Теодор Херцел
Моята митична версия на Америка е много свързана с родители и деца и според моя опит крайградската обстановка е мястото, където се разиграва тази конкретна драма. Което не означава, че няма родители и деца в градовете или във фермите. Просто не ги познавам.
Том Перота
Една от най-малко трудните, но най-продуктивни градинарски работи, магията на мъртвата глава никога не пропуска да ме зарадва. Беше откровение, когато ми обясниха принципа: че цветята са опитът на растението да се самовъзпроизвежда. Така че, ако отрежете главите, преди цветето да се превърне в семена, растението ще продължи да цъфти.
Том Ходжкинсън
Мисля, че ще се установи, че опитът, истинският източник и основа на цялото знание, неизменно потвърждава неговата истина.
Томас Малтус
Всяко дете трябва да опита всичко: спорт, музика, изкуство, математика; те могат всичко. Копирането и конкуренцията сега се разглеждат като зли близнаци, но и двете са полезни инструменти.
Тони Бъзан
Светът, в който сте родени, е само един модел на реалност. Други култури не са неуспешни опити да бъдете вие; те са уникални прояви на човешкия дух.
Уейд Дейвис
Като романист, къде отивате, за да се докоснете до спомените, впечатленията и усещанията? Според моя опит това обикновено е ранният ви живот, преди да започнете да мислите за себе си като писател, защото по някакъв начин тези преживявания са неподправени.
Уилям Бойд
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
44
Следваща