Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 10
Има място отвъд думите, където за първи път се появява опит, към който винаги искам да се върна. Подозирам, че винаги, когато артикулирам мислите си или превръщам импулсите си в думи, издавам истинските мисли и импулси, които остават скрити.
Йежи Кошински
Ние сме все по-отворени за разбиране как всички сме свързани и че ако потопим кораба, на който всички сме, всички се давим. Въпреки това, ние едновременно сме толкова фокусирани върху собствения си житейски опит, че си мислим, че сме сами.
Йехуда Бърт
Делото на художника е да се опита да улови красотата навсякъде, където я намери.
Кадзуо Ишигуро
Както вече е добре известно, опитите за формиране на социални преценки чрез обобщаване на индивидуални изразени предпочитания винаги водят до възможността за парадокс.
Кенет Ароу
Моят собствен опит е да използвам инструментите, които са там. Използвайте цифровия свят. Но никога не изпускайте от поглед необходимостта да посегнете и да говорите с други хора, които не споделят вашето мнение. Изслушайте ги и вижте дали можете да намерите начин за компромис.
Колин Пауъл
Опитът да накарате всички да ви харесат е знак за посредственост.
Колин Пауъл
Ако ООН не се опита да очертае курс за хората по света през първите десетилетия на новото хилядолетие, кой ще го направи?
Кофи Анан
В нашето общество ежедневният опит учи индивида да иска и да има нужда от безкраен запас от нови играчки и лекарства.
Кристофър Лаш
Изглежда, че има три избора: да се откажеш от опитите да обичаш някого, да спреш да бъдеш егоист или да се научиш да обичаш човек, докато продължаваш да бъдеш егоист.
Лидия Дейвис
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
Иска ми се Америка да спре да съди и критикува тийнейджърите и вместо това да се опита да разбере битките, които трябва да водят всеки ден.
Лори Халсе Андерсен
Опитът би трябвало да ни научи да бъде най-вече нащрек в защита на свободата, когато целите на правителството са благотворителни. Хората, родени на свобода, са по рождение приучени да отблъскват посегателствата спрямо свободата, идващи от злорамерени владетели. Най-големите опасности на свободата обаче се крият в коварното посегателство от страна на усърдни хора, които са добронамерени, но без разбиране.
Луис Брандайс
Нашата мъдрост произтича от нашия опит, а нашият опит - от нашите глупости.
Саша Гитри
Харесват ми опитите за забременяване. Но не съм много сигурна относно раждането на децата.
Джордж Елиът
Догма – това е опит да се създаде пръчка с един край.
Габриел Лауб
[...] и когато достигнеш лимита, нещо става и ти можеш да продължиш дори повече. Със силата на съзнанието, с твоята решителност, с твоя инстинкт и също така опит можеш да летиш нависоко.
Айртон Сена
О, аз искам само някой да се опита да ви нарани така, че аз да бих могъл да го убия вместо вас.
Франк Синатра
Опитът учи бавно и с цената на грешките.
Джеймс Антъни Фруд
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Бюджетът и политиката на бюджета е първият съзнателен опит от страна на държавата да изгради по-добра и по-научна организация на обществото за работниците в тази страна.
Уинстън Чърчил
Всеки опит да се води лесна и безопасна война ще доведе до унижение и катастрофа.
Уилям Шърман
Да си актьор е въпрос на абсорбация на личностите на други хора и добавяне от собствения ти опит.
Пол Нюман
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
44
Следваща