Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит"
Опитът учи на всичко.
Юлий Цезар
Опит е името, с което много хора наричат грешките си.
Оскар Уайлд
Опит - не е това, което става с човека, а това, което прави човек с това, което става с него.
Олдъс Хъксли
Човешките същества, които имат почти уникалната способност да се учат от опита на другите, са забележителни и с очевидното си нежелание да го правят.
Дъглас Адамс
Богословието е опит да се обясни непознатото с помощта на неща, които изобщо не си струва да се знаят.
Хенри Луис Менкен
Всички грехове са опити да се запълни празнотата.
Симон Вейл
Опитът е добър учител, но то изисква да се плати твърде голяма сметка.
Мина Антрим
Мисля, че опитите да се унищожи Майкрософт от всеки може да е напълно безразсъдно и безотговорно.
Стив Балмър
Ние не сме човешки същества, който има духове опит, а духовните същества, имащи човешки опит.
Пиер Теяр дьо Шарден
Най-доброто от всички доказателства е опита.
Френсис Бейкън
Не бива да поглеждаме назад, освен ако не извличаме полезни уроци от минали грешки и с цел да печелим от скъпо купен опит.
Джордж Вашингтон
Мъдростта е майка на опита.
Леонардо да Винчи
Опитът да определите какво се случва в света, като четете вестници, е като да се опитвате да кажете времето, като гледате втората ръка часовник.
Бен Хеч
Всеки сериозен опит да се направи нещо полезно е ритуал.
Дерек Уолкът
Въпреки че тогава не бях наясно с това, опитът да израсна по време на Голямата депресия трябваше да окаже дълбоко влияние върху интелектуалната ми и професионална кариера.
Лорънс Клайн
Информацията не е знание. Единственият източник на знание е опитът.
Алберт Айнщайн
Опитът учи само способния да се учи.
Олдъс Хъксли
Един опит ме поставя по-горе, от колкото хиляда мнения, родени само във въображението.
Михаил Ломоносов
Опитът да принудим човешките същества да презират себе си е това, което наричам ад.
Андре Малро
Ако на Бог му се случи да опита ЛСД, би ли видял той хора?
Стивън Райт
Всеки неуспешен опит е още една крачка напред.
Томас Едисън
Аз трябваше да повярвам, че целият свят е енигма, безобидна загадка, която е направена ужасна от собствения ни луд опит да я интерпретираме, сякаш имаше скрита истина.
Умберто Еко
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
44
Следваща