Цитати на тема "Успех" - страница 43
Ползата от Литургията е неизмерима не само за цялата Православна Църква, а за цялата вселена, за всички хора от различни изповедания, защото Безкръвната Жертва и молитвите се принасят на Господа за цялата вселена. Заради извършване на Литургиите Господ дълго търпи целия свят и го милува, като му дарява изобилие от земни плодове, граждански успехи, успехи в науката, изкуствата, в земеделието, в домакинството. Той милва не само човеците, но и животните, които служат на човека. О, Литургия чудна, Литургия Божествена и боготворяща!
В извършване на Литургията се наблюдават безбройните милости на Господа. Целият свят се облагодетелства по милостта и безпределната сила на Безкръвната Жертва, принасяна на Светия Престол. Агнецът обхваща целия свят, всички народи и езици.
Йоан Кронщадски
Често изповядвам хора преди смъртта им. В своята изповед никога не се съкрушават, че не са спечелели още един милион, че не са построили разкошен дом, че не са постигнали успех в работата си. Хората в последните си часове се съкрушават първо за това, че не са могли да направят някакво добро, помощ, подкрепа на роднини, близки, дори случайни познати. А второто нещо, което мъчи почти всички преди смъртта, е това, че са отделяли малко внимание на децата си.
Тихон Шевкунов
Всяка книга, всеки редактор, всеки учител ще ви каже, че ключът към успеха на един автор е оригиналността... Добре е да се разбере колкото се може по-рано, че в своя писателски живот всеки от нас има само един принос, който може да даде. Това е усещането, че всеки един е уникален. Никой друг не е бил роден от вашите родители в същия исторически момент в същата страна; никой не е преживял вашия опит, не е достигнал вашите изводи или не гледа на света със същата съвкупност от идеи, която имате вие. Ако вие успеете да достигнете до такива дружески отношения със самия себе си, че да можете и да сте склонни да кзвате точно какво мислите за дадена ситуация или характер; ако можете да разкажете история за всеки човек на земята така, както тя може да се появи само у вас, със сигурност и за вас ще има парче от работата, която е оригинална.
Дороти Бранд
...Отидох в щаба на 3-та дивизия, по който от време на време се стреляше, и намерих генерал Траскът, много енергичен и смел офицер, да страда от такава физическа умора, че беше убеден, че операцията няма да успее. Убедих го да я проведе с аргумента, че ако успее, ще получи всички почести, а ако се провали, аз ще поема отговорността. След това се обадих на генерал Брадли по телефона и му казах същото. И пред двамата заявих, че им имам пълно доверие и се върнах в моя щаб, защото ако бях останал там, можеше да не успея да покажа тази моя увереност. Прекарах много напрегната нощ, отчасти защото врагът ни бомбардираше, но не ни улучи. Малко след зазоряване полковник Харкинс, който беше дежурен офицер, дойде да ми каже, че атаката е имала пълен успех. Беше много трудно да наредя на двама офицери, на които имах пълно доверие, да проведат операцията, която и двамта смятаха за невъзможна.
Джордж Патън