Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 9
Историята не е нищо друго освен спомен за минали дела и приключения.
Василий Татишчев
Когато произнасям думата бъдеще, първата сричка вече принадлежи към миналото. Когато произнасям думата Мълчание, я унищожавам.
Вислава Шимборска
Възприемайте миналото като сън... И то ще престане да ви притеснява.
Виталий Гиберт
Такова е безсмъртието на разходите. Никой човек не е цял. Никой човек не е свободен. С течение на времето някои са определили, че единственият начин да живеем е да умреш. В смъртта мъж или жена са без тежестта на миналото.
Алан Лайтман
Миналото беше пъзел и никога не сте имали всички парчета.
Грегъри Бенфорд
Идеята, че бъдещето е непредсказуемо, се подкопава всеки ден от лекотата, с която се обяснява миналото.
Даниел Канеман
В моето изследване най-интересното ми беше колко обичайна и обикновена магия беше на хората в миналото.
Дейвид Лис
Всички минали изпитания са ми помогнали да стана това, което съм днес.
Деми Ловато
Няма по-голяма скръб от това да не намериш щастие, а щастие в миналото.
Джанет Уинтерсън
Човек променя миналото, за да формира бъдещето, но има истинско значение за модела, който най-накрая се появява, който се противопоставя на всякакви по-нататъшни промени.
Джеймс Солтър
Безбройното минало, то навлиза в нас и изчезва. Освен че в него някъде, като диаманти, съществуват фрагментите, които отказват да бъдат консумирани. Пресявайки, ако някой се осмели, и ги събира, човек открива истинския дизайн.
Джеймс Солтър
Миналото няма значение. Хората се придържат към него, защото им позволява да пренебрегват настоящето.
Джеймс Фрей
Прошката означава да оставим миналото.
Джералд Джамполски
Може би след войната отново ще бъдем цивилизовани. Така е било винаги в миналото.
Джо Холдеман
Не е необходимо да унищожаваме миналото. Това време и така е минало.
Джон Кейдж
Никога не съм писал нещо, което не ми е минало през ума - седем или осем години.
Джон Макгахърн
Бъдещето, според някои учени, ще бъде точно като миналото, само далеч по-скъпо.
Джон Слейдек
Всички велики композитори от миналото прекарват по-голямата част от времето си в учене. Да се чувстваш сам няма да свърши работа. Човек също има нужда от техника.
Джордж Гершуин
Ако Исус Христос беше този, за когото се представяше, и Той наистина умря на кръст в даден момент от историята, тогава за цялата история от миналото и за цялото бъдеще на историята това е от значение, защото това е основната точка за прошка и изкупление.
Джош Макдауел
Колкото по-стари ставаме, толкова повече изглежда, че смятаме, че в миналото всичко е било по-добре.
Джуничиро Танидзаки
Казват, че съм старомоден и живея в миналото, но понякога мисля, че напредъкът напредва твърде бързо!
Доктор Сюс
Всичко пада незаличимо в миналото.
Дон ДеЛило
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
45