Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 8
Не се потапяйте в миналото. Не оставайте прекалено дълго на едно място. Това е единственият начин да се измъкнеш от тъга.
Рик Риърдън
В някои изгубени пъти от миналото ние искахме да бъдем лъвове и ние не сме повече от кастрирани котки.
Роберто Боланьо
Не можеш да се върнеш в миналото и да промениш своя старт, но можеш да стартираш сега и да промениш своят финиш.
Рой Джоунс младши
Мисля, че президентът Обама се опитва да заблуди обществеността, като се преструва, че не е бил част от Конгреса, който в миналото е взел някои решения, които ни доведоха до мястото, където сме днес.
Сара Пейлин
Ние сме част от държава, която засенчва онези, които са минали преди нас, и повечето от тези, които съществуват днес.
Стивън Амброуз
Никога не трябва да се влюбвате в собствените си изрезки от пресата, защото в природата на звяра е същите журналисти, които ви изграждат между понеделник и петък, да ви съборят за забавление през уикенда... Навикът на семейството ми да живее в миналото ми изглежда патологично, дори опасно. Ако цялото величие е в миналото, какъв е смисълът от бъдещето?
Стивън Картър
Животът може да бъде намерен само в настоящия момент. Миналото го няма, бъдещето все още не е тук и ако не се върнем към себе си в настоящия момент, не можем да имаме връзка с живота.
Тик Нят Хан
Ще се упражнявам да се връщам към настоящия момент... без да позволявам на съжаленията и тъгата да ме влекат обратно в миналото или да оставям тревогите, страховете или желанията да ме изтръгнат...
Тик Нят Хан
Границата, която ни отделя от миналото, прилича на тайна врата, скрита от чуждите очи.
Тилда Суинтън
Историята не се пише така, както е преживяна, нито трябва да бъде. Жителите на миналото знаят по-добре от нас какво е било да живееш там, но не са били в добра позиция, повечето от тях, да разберат какво им се случва и защо.
Тони Джъд
За разлика от някои, аз не твърдя, че държа мистичния ключ към бъдещето. Но съдейки по минали събития, струва ми се, че онези, които искат да пророкуват предстоящия край на уникалната глобална роля на Америка, имат по-труден случай от онези, които мислят, че ще куцаме известно време, правейки бъркотия от нещата както обикновено.
Уолтър Ръсел Мийд
Отнема много време, за да се приведе миналото в настоящето.
Франклин Делано Рузвелт
Не забравяйте това, което открих, че над деветдесет процента от всички национални дефицити от 1921 до 1939 г. са причинени от плащания за минали, настоящи и бъдещи войни.
Франклин Делано Рузвелт
Сътворението не се извършва сега, доколкото може да се наблюдава. Следователно то е било извършено някъде в миналото, ако изобщо е било извършено, и следователно е недостъпно за научния метод.
Хенри Морис
Идеите, които сега се приемат за брилянтни иновации и постижения, всъщност са просто възраждане на древни грешки и допълнително доказателство за изречението, че тези, които не са запознати с миналото, са осъдени да го повтарят.
Хенри Хазлит
Седнах с моите треньори, за да проверя миналите си сезони и да видя какво може да се направи, за да ме поддържа мотивиран и в добра форма. Трябваше да намеря нова мотивация, нов импулс.
Херман Майер
Символите на вярата и кастите и всички форми на интелектуално и емоционално групиране принадлежат към миналото.
Хърбърт Рийд
Никой не вярва сериозно в социалните философии на близкото минало.
Хърбърт Рийд
Няма настояще или бъдеще - само миналото, случващо се отново и отново - сега.
Юджийн О'Нийл
Животът е пълен със смисъл и възможности за растеж. Когато имаме предвид красотата и постиженията на миналото, дори когато настоящето или бъдещето не е точно това, което бихме искали да бъде, няма да бъдем безпокоени. Все още ще се вълнуваме от миналото и ще ценим настоящето. По този начин бъдещето ще бъде още по-благоприятно, защото ние създаваме нашето бъдеще чрез това как сме се справили с миналото и как се справяме с настоящето. Да бъдем винаги размишляващи, внимателни и благодарни ни позволява никога да не забравяме колко много Върховният Бог изпраща Своята любов по различни начини.
Бхакти Тиртха Свами
Това, което беше минало, беше минало. Предполагам, че това беше общото отношение.
В. С. Найпол
Всички ние имаме нашето болезнено минало, което трябва да преживеем.
Валери Бертинели
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
45
Следваща