Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 6
Благодарността гледа към миналото, а любовта към настоящето; страхът, алчността, похотта и амбицията гледат напред.
Клайв Стейпълс Луис
Традиционалистите са песимисти за бъдещето и оптимисти за миналото.
Луис Мъмфорд
Тайната на управлението е в съчетаването на вярата в собствената непогрешимост със способността да се извлича поука от минали грешки.
Джордж Оруел
Бъдещето е пак същото минало, което влиза през другата врата.
Артър Пинеро
Миналото е отечеството на човешката душа. Понякога ни овладява тъка по чувствата, които някога сме изпитвали. Дори мъка по някогашната скръб.
Хайнрих Хайне
Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.
Стив Джобс
Човек е винаги у дома в своето минало.
Владимир Набоков
Не можем да повторим миналото ли? Разбира се, че можем!
Франсис Скот Фицджералд
Понякога имам чувството, че миналото и бъдещето ме притискат толкова силно от двете страни, че не остава никакво място за настоящето.
Ивлин Уо
Миналото е това, което си спомняш, което си въобразяваш, че си спомняш, което се убеждаваш, че си спомняш и което претендираш, че си спомняш.
Харолд Пинтър
Ако само Юпитер щеше да ми върне миналите години и човекът, който бях...
Вергилий
Миналото е майка на настоящето...
Агата Кристи
Твоето минало се скрива в твоето мълчание, настоящето в твоята реч, в бъдещето в твоите погрешни стъпки.
Милорад Павич
Майсторът не е този, който рисува миналото, а този, който рисува непознаваемото.
Орхан Памук
За мен изкуството няма нито минало, нито бъдеще. Всичко, което някога съм правил, е за настоящето.
Пабло Пикасо
...ако не можете да приемете миналото и неговото бреме, нямате бъдеще, защото без едното го няма другото и че ако можете да приемете миналото, можете да се надявате на бъдещето, защото само от миналото можете да изградите бъдеще.
Робърт Пен Уорън
Никога не се връщайте към миналото, това е опасно. Знаете ли, продължете напред.
Робърт Редфорд
Миналото е това, което ни осигурява градивните елементи. Нашата работа днес е да създаваме нови сгради от тях.
Тиодор Зелдин
Каквото и да сме пропуснали, ние сме притежавали заедно скъпоценното, непроницаемото минало.
Уила Катър
Колкото по-горчиво е миналото, толкова по-сладко е бъдещето.
Уилям Шекспир
Изкуството не е съкровище в миналото или внос от друга земя, а част от настоящия живот на всички живи и създаващи народи.
Франклин Делано Рузвелт
Аз нищо не планирам, живея в настоящето, а не в миналото и не в бъдещето.
Хийт Леджър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
45
Следваща