Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 5
Човека - творящо историята същество, което не може нито да повтори своето минало, нито да се избави от него.
Уистън Хю Одън
Ако вие считате за необходимо да ме съдите за моето минало... не се чудете, ако аз преценя за необходимо да ви оставя там.
Уил Смит
Бъдещето е твърде ярко, че да се спреш в миналото. Живота се променя бързо - бягай бързо.
Франк Айеро
Времето минава от настояще към минало.
Шунрю Сузуки
Миналото бие в мен като второ сърце.
Джон Банвил
Ние трябва да живеем днес, а не да се замисляме за миналото, което често води до меланхолия.
Брижит Бардо
И до ден днешен, ако ме питате как станах писател, не мога да ви дам отговор. И до ден днешен, ако ме питате как се пише книга, не мога да отговоря. За дълги периоди, ако не знаех, че по някакъв начин в миналото съм писал книга, щях да се откажа.
В. С. Найпол
Виждам себе си като журналист, който съобщава за пренебрегвани истории за нашето минало и се опитва да внесе строгост, разум и интуиция в търсенето.
Греъм Хенкок
Във всеки човек споменът за борбите и героите от миналото е жив. Но тези спомени не са несъвместими с желанието за мир в бъдеще.
Густав Щреземан
Ние учим хората, че сами се разстройват. Не можем да променим миналото, затова променяме начина, по който хората мислят, чувстват и се държат днес.
Албърт Елис
Разширените култури обикновено са достатъчно сложни или са били достатъчно сложни в някакъв момент от миналото си, за да осъзнаят, че на лисиците не трябва да разчитат за охраната на кокошките.
Джейн Джейкъбс
Подобно на повечето образовани, и в мен се крие привързаност към греховете на невежото ми минало.
Джейн Смайли
Вътрешен мир може да се постигне само когато практикуваме прошка. Прошката е отпускане на миналото и следователно е средство за коригиране на нашите погрешни възприятия.
Джералд Джамполски
Мисля, че художникът е малко като компютър. Той получава информация от света около себе си и от миналото си, и от собствения си опит. И всичко отива в мозъка.
Джералд Скарф
Хората твърде много мислят за това, което е модно. За мен това няма никакво значение. Всичко, което е станало модно, във всеки случай принадлежи на миналото.
Джим Джармуш
Миналото е свещ на голямо разстояние: твърде близо, за да ви позволи да се откажете, твърде далеч, за да ви утеши.
Ейми Блум
Отново влязох в ковачницата си, за да работя и да изкова нещо от благородния материал на миналото.
Жан Фроасар
Миналото е загубено, както винаги губи; бъдещето печели, както винаги печели.
Лин Картър
Всички ние сме тук по някаква специална причина. Спри да бъдеш затворник на миналото си. Стани архитект на бъдещето си!
Робин Шарма
Повечето проблеми, с които един президент се среща лице в лице, имат своите корени в миналото.
Хари С. Труман
В каретата на миналото няма да отидеш никъде...
Максим Горки
Тежестта на бъдещето, прибавена към бремето на миналото, в настоящето могат да препънат и най-силния.
Дейл Карнеги
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
45
Следваща