Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 42
Когато си мислиш за живота запомни: никакво чувство за вина не може да промени миналото; както безпокойството не променя бъдещето.
Люк Дилейни
Човек не помни миналото - непрекъснато го пресъздава.
Люсиен Февър
Защо съм толкова привързан към миналото? Кажете: Вие мразите лицето на живота си, което е било хвърлено в празнотата, толкова много, че искате да погледнете това лице, което ви прави нещастни години наред, да го хванете с ръцете си и да го разберете.
Лятифе Текин
Защо прекъсваш времето така? Не позволяваш на миналото да спи в пазвата ти.
Лятифе Текин
Миналото, момчето ми, винаги напомня за себе си, дори и изобщо да не го искаме...
М. Г. Ленард
Понякога е добре да оставим миналото в миналото.
М. Л. Стедман
Ако миналото наистина живее в нас, ако е неразрушимо, то има всичко в това минало. Включително и местата, където нищо не се е случило.
Майгул Акселсон
Всички трудове на историците могат да бъдат разпознати като плод на пълна заблуда: те си мислят, че описват миналото, а всъщност се опитват да обяснят настоящето.
Майкъл Брукс
Независимо от това какво ви се е случило в миналото, Вие не живеете в миналото. Вие сте ресурсите и възможностите, които извличате от него, а това е основата за всяка промяна.
Джордан Белфорт
Миналото може да се прости, но не може да се забрави.
Иън Флеминг
Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.
Дъглас Адамс
Миналото, доколкото си спомням, никога не е било толкова очарователно и, съответно, толкова чисто...
Маргарет Атууд
Ако тебе не те интересува миналото, едва ли бъдещето ще се заинтересува от тебе.
Валентина Беднова
Във всяко едно отношение семейството е връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Ако АЗ съм успяла да стана негово МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ и БЪДЕЩЕ .. ТОЙ е МОЙ !!! И все пак, ако някоя жена успее да го откъсне от мене, то НЕ тя ще ми го отнеме, а аз сама ще го отнема от себе си, защото НЕ ще му бъда достатъчно нужна. Значи НЕ съм била достатъчно крепко вплетена в корените на мислите му, на съдбата му, на дните му. Би трябвало най-сетне да стигна до тая проста истина.
Блага Димитрова
Романът е история на настоящето, докато историята е роман на миналото.
Жорж Дюамел
Не може едно общество и особено нация с претенция за 13 века цивилизация да няма безукорни идоли. Имаме такава потребност днес и драмата е, че тези идоли са от миналото. И затова Левски, напълно заслужено, разбира се, също възниква като идолопотребност.
Андрей Пантев
Преходът на световното земеделие от зърното за храна на хората към зърното за храна за животни, с които да се хранят хората, е зло, чиито последствия могат да бъдат далеч по-големи и продължителни от всякакви примери в миналото на насилие, причинявано от човека на по-беззащитните от него същества.
Джеръми Рифкин
Ако пламъците на освобождението и гражданските свободи горят слабо в другите земи, те трябва да горят още по-ярко в нашата. Ако в другите страни пресата, книгите и другите видове литература са цензурирани, ние трябва да удвоим нашите усилия, за да поддържаме нашите свободни. Ако в други страни вечните истини от миналото са застрашени от нетърпимост, ние трябва да обезпечим сигурно място за тяхното съществуване.
Франклин Делано Рузвелт
Този знак на отминали епохи възхвалява миналото за сметка на настоящето.
Сидни Смит
Миналото е девствено. То ни влече с първична сила да го познаваме, да го откриваме и преоткриваме. То е дом, където стареят страховете ни за днешния ден, ковчег на залежали надежди, бутилка със затапени духове, извор на непочерпен смисъл, пещера с неосветени сводове, непроследени следи и недочути гласове. То ни прави следотърсачи. То е лоно на мистерии и връщането в него е винаги опасно за настоящето. ... И ние газим в миналото си като "следотърсачи". Но не да го напуснем непокътнато, а да го стъпчем с нарочна цел, за да променим смисъла на настоящето в своя полза. Миналото ни се вее опетнено в простора на националната ни памет. Петната бързо избеляват.
Владислав Тодоров
Само великият поет може да разбере поезията на своето време. Поезията на миналото може по-лесно да се разбере.
Хайнрих Хайне
Предишна
1
...
41
42
(Текуща)
43
...
45
Следваща