Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 38
Откакто започнах да описвам живота си, най-силното ми желание ден след ден е да се потопя в миналото, като в чиста топла вода.
Жан-Кристоф Рюфен
Не можеш да изживееш целия си живот, обожавайки идеала на миналите години.
Жан-Мари Гюстав Льо Клезио
Това, което триумфира, е не толкова носталгията по миналото, колкото загрижеността за несигурността на бъдещето.
Жил Липовецки
Миналото трябва да отмине, не за да потъне в забрава, а за да намери своето място в единствения контекст, който му подхожда: историята. Само едно историзирано минало може всъщност да информира валидно настоящето, докато минало, поддържано постоянно актуално, може да бъде само източник на пристрастни противоречия и неясноти.
Ален дьо Беноа
Странно е как държим на парчетата от миналото, докато чакаме бъдещето си.
Али Конди
Подозирах обаче, че не изпитвам носталгия за нищо, което ще намеря у дома, когато се върна. Копнежът беше за това, което нямаше да намеря: миналото и всички хора и места там бяха загубени за мен.
Алис Стейнбах
Никога не съм спазвал веганска или вегетарианска диета в миналото, но мисля, че бих могъл да го направя. Няма да е лесно. Работил съм с диетолози, които казаха, че веганската диета не е непременно положителна за вашето здраве, защото се нуждаете от хранителни вещества, които намирате само в месото. Вярвам в балансираната диета.
Жоел Робушон
Миналото не може да се отмени. Но то може да се забрави.
Жоржет Хейер
Чувствах, че в близкото минало хората се извиняват за Супермен, малко, за неговия костюм, за неговия произход и за начина, по който той се вписва в обществото.
Зак Снайдър
Дали катеренето, като страст и като спорт, е по-добре сега, отколкото в миналото? Вече можем да правим по-трудни изкачвания в по-бързи времена - техниките са по-усъвършенствани, а оборудването по-сложно - но наистина ли сме по-добре?
Ивон Шуинар
И за вас е ужасно, че всичко вече е в миналото, а в бъдеще не се вижда дори миналото...
Игор Северянин
Мъжете, които копнеят за миналото, вече са мъртви. Погледни към бъдещето, Оуен.
Илай Браун
Мъртвите не си отиват. Никой. И миналото не отива никъде.
Инка Парай
Прахът от миналото е невидим, няма надежда да го отърсим.
Инка Парай
Неизпълненото бъдеще е просто клон от миналото, неговият сух клон.
Итало Калвино
Не си струва да копаете в миналото, нали? Там никога няма да можем да променим нищо.
Иън Бурума
Когато не признаеш грешките на миналото, бъдещето си отмъщава. - забравен автор.
Иън К. Есълмонт
В не толкова далечното минало бяхме достатъчно близо до нашата общност, за да видим физически как нашите действия повлияват на групата като цяло. Сега е твърде лесно да погледнем от другата страна или да изключим телевизора или компютъра и да се откъснем от другите.
Йехуда Бърт
Миналото не е истинско. Това е просто история, която си казваме и понякога лъжем.
К. Дж. Тюдор
Понякога страдаме много, но идва време, и миналото с всичките му страдания става скъпо за нас...
Кавабата Ясунари
Демокрацията е била добра за миналите епохи. Сега светът е твърде сложен, за да остане в него място за всеобщо избирателно право и подобни неща.
Кадзуо Ишигуро
Как вие с мъжа си ще докажете своята любов един към друг, ако не помните вашето общо минало?
Кадзуо Ишигуро
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
45
Следваща