Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 37
Старите идеи непрекъснато се избиват от нови факти. Няма нищо стабилно в заключенията на ума и е невъзможно някога да има такива, освен ако не смятаме, че Вселената е направена по мярка на човешкия ум, предположение, за което нищо в миналото не дава никакви гаранции.
Едит Хамилтън
Как миналите нещастия са забравени в тези моменти!
Едмондо де Амичис
Част от основния план на империализма... е, че ние ще ви дадем вашата история, ще я напишем вместо вас, ще пренаредим миналото... По-истинското плашещо е оскверняването, осакатяването и в крайна сметка изкореняване на историята, за да се създаде... ред, благоприятен за САЩ.
Едуард Саид
Когато обичаш човек, който те наранява, се оказваш в специален ад, през който са минали толкова много жени.
Ейми Шумър
KISS е по-важна от моят солов албум... Ако на нашите солови има хитове, то ние ще ги направим част от нашите концерти. Соловите не показват никакво разцепление между нас. Нашите фенове трябва да разберат, че миналите четири години всеки от нас е живял, ял, спал с мисли за KISS. Ако при нас в KISS имаше психотерапевт, то той би ни казал: "Разделяйте се и се занимавайте всеки със своите дела". Това ще бъде много важно за нашата група, и ние ще бъдем напълно готови да запишем нашият следващ албум.
Ейс Фрели
Колкото повече се концентрирате върху времето - било то миналото или бъдещето - толкова повече губите Сега, най-ценното, което имате.
Екхарт Тол
Животът е като писане с химикалка. Можете да зачеркнете миналото си, но не можете да го заличите.
Е. Б. Уайт
Когато миналото се издига пред вас, макар и не чак толкова далечно, то поражда само едно желание - да скриете главата си под възглавницата, като си шепнете, че това е сън, лош сън. Обръщате се от другата страна и сега вече мечтаете за нещо приятно: всичко е наред, слънцето грее, дърветата цъфтят.
Елена Усачева
В Париж миналото винаги е с теб: гледаш го, минаваш по него, сядаш върху него.
Елизабет Бард
Днес виждаме повторно възникване на благоговение към Божествената Майка, което познавахме в миналите епохи.
Елизабет Клеър Профет
Всеки е свикнал да говори малко по-различен "език" с родителите си, отколкото с връстниците си, защото говоримият език се променя с всяко поколение - както казват, миналото е чужда държава - но мисля, че това се засилва за децата, чиито родители също са израснали в географски чужда държава.
Елиф Батуман
По някакъв начин всички писатели пишат срещу смъртта, защото писането е опит да се противопостави на течението на времето, да откаже да остави миналото да изчезне и да бъде забравено и да откаже да остави настоящето да стане минало - да се опита да продължи да живее друг ден, за да се опитате да говорите своя път в живота или да съблазните пътя си към него.
Елиф Батуман
Либерия може да продължи и да се откъсне от миналото. Това е много важно за нас да се опитаме да постигнем целите си за развитие и да помирим нашата нация.
Елен Джонсън Сърлиф
Защото книгите са повече от книгите, те са животът, сърцето и сърцевината на миналите епохи.
Еми Лоуел
Това е нещо с бебетата: след като имате едно, всички въображаеми алтернативи на миналото се превръщат в трагедии.
Емили Ейдриън
Не те питам за миналото ти, жено, и прощавам греховете ти, но трябва да знам всичко за твоите бъдещи дела.
Емилио Салгари
Не виждам в бъдещето и не мога обективно да оценя това, което съм направил в миналото. А субективно, честно казано, аз съм доволен от всичките ми работи. Във всеки филм е вложен много труд, и аз не мога да назова един или даже десет, които считам за най-добри. За мен те са, като деца - всички са хубави.
Енио Мориконе
В Сантилана има много посещаван музей, който е Музеят на инквизицията: туристите се стичат до него, може би защото ужасът от миналото дава на настоящето известно комфортно усещане.
Енрике Мориел
Повече от очевидно е, че някои от икономистите от миналото са разбирали много по-добре механизмите на богатство и бедност, отколкото ние сега.
Ерик Райнерт
В миналото се крие и бъдещето...
Ерика Йохансен
Начинът, по който гледаме на човешкия живот и обществото, е един и същ, независимо дали сме загрижени за неща от миналото или неща от настоящето.
Ерих Ауербах
Единственото бъдеще на бъдещето е да стане минало. Когато бъдещето се стовари върху нас, той е толкова нетърпеливо да се промени в миналото, че взема само за миг, за въздишка, за намигване, за светкавица, крехката форма на настоящето. Почти може да се спори, че времето има само една идея: да пропусне настоящия етап.
Жан д'Ормесон
Предишна
1
...
36
37
(Текуща)
38
...
45
Следваща