Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 35
В миналото приятелството беше огромно нещо. Но ни е трудно да мислим за приятелството като призвание, защото това не е призвание.
Джеймс Хилман
Е, ако аз съм само резултат от минали причини, тогава съм жертва на тези минали причини. Зад нещата няма по-дълбок смисъл, който да ми дава основание да бъда тук.
Джеймс Хилман
Не можеш да забравиш миналото.
Джен Калонита
Не мога да забравя миналото, то живее в главата ми и ме завладява.
Дженифър Албин
Никога не забравяш любовта на живота си, Айнсли Дъглас, независимо какво е направил, за да те ядоса и независимо колко време е минало.
Дженифър Ашли
Трябва да се простиш с грешките си в миналото и трябва да простиш на онези, които те нараниха за това, което са ти причинили, или никога няма да продължиш напълно.
Дженифър Грейсън
Когато човек прегърне момент на възторг от миналото, или като се опитва да го възвърне, или като откаже да го пусне, как може неговата яркост да не потъмнее, да посивее от копнеж и скръб, докато дивата магия на запомнената интермедия се загуби изобщо и споменът за тъгата претендира за своето полагащо се място в съзнанието? И какво очакваме от потъналото от слънцето минало? Няма формула за повторно влизане, нищо не можем да направим, за да се даде възможност за реконструкция.
Джейн Ъркхарт
Когато мислим, че сме били наранени от някого в миналото, ние изграждаме защитни сили, за да се предпазим от нараняване в бъдеще. Така страшното минало предизвиква страшно бъдеще и миналото и бъдещето стават едно. Не можем да обичаме, когато изпитваме страх... Когато освободим страшното минало и простим на всички, ще изпитаме пълна любов и единство с всички.
Джералд Джамполски
Не можем да обичаме, когато изпитваме страх. Когато освободим страшното минало и простим на всички, ще изпитаме пълна любов и единство с всички.
Джералд Джамполски
Човешката природа е да си представя, да се поставя на мястото на другия. Миналото може да е друга държава. Но единственият необходим паспорт е съпричастност.
Джералдин Брукс
Това беше спомен, сянка от миналото, запечатана като насекомо в кехлибар, чакащ да бъде освободен.
Джеф Груб
Вие не сте миналото си, не навиците си, не принудите си. Когато опознаеш кой си, всичко става възможно.
Джинийн Рот
Повечето американци смятат, че вече има универсални проверки на миналото. Те не разбират защо няма да има проверка за закупуване на оръжие.
Джо Байдън
Струва ли си да копаем миналото като стар гроб - без значение как мирише.
Джо Р. Лансдейл
Археологията е антропология на миналото, а научната фантастика е антропологията на бъдещето.
Джоан Д. Виндж
Сивата глазура от миналото атакува всички ноу-хау...
Джон Ашбъри
Вярвам, че това пренебрегвано, ранено, вътрешно дете от миналото е основният източник на човешкото страдание.
Джон Брадшоу
Раненото вътрешно дете е изпълнено с неразрешена енергия в резултат на тъгата от детската травма. Една от причините да имаме тъга е да завършим болезнени събития от миналото, така че нашата енергия да бъде достъпна за настоящето.
Джон Брадшоу
Името на всеки се съхранява до тогава, докато са живи тези, с които е живял и които го познават. Но на човечеството не е нужен мъртъв символ на личноста, когато вече я няма. Нашата наука и нашето изкуство, безлично съхраняват това, което е направено с обща работа. Баластът на имената на миналото е безполезен за паметта на човечеството.
Александър Богданов
Но, мислил ли си някога за неустоимата, очарователна власт на миналото?
Александър Куприн
Може би просто се нуждаем от малки напомняния от време на време, че вече сме достойни, заслужаващи, достойни. Понякога не се чувстваме така заради раните и белезите, които носим от миналото или поради несигурността в бъдещето. Съмнително е, че сами се почувствахме незаслужени. Помогнаха ни да се почувстваме недостойни. Когато бяхме малки, бяхме научени по хиляди начини и научихме добре уроците си.
Джон Кабат-Зин
Какво е да живееш в Ню Йорк. Да се преместиш тук и да не познаеш душа. Чист лист, шанс да се отдалеча от миналото и да започна отначало ... Ще се престоря на прохлада. Бавно ще науча изкуството да не показвам, че съм изненадан, впечатлен или трогнат. Ще усетя приповдигнатостта, която идва от анонимността. Ще почувствам комфортната самота да се скитам по алеите в прилив на човечеството, страничните улици от себе си.
Джон Кени
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
45
Следваща