Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 32
Паметта е нужна на човек не за миналото, а за бъдещето. Не я запълвай излишно, това може да спре напредъкът ти в бъдеще.
Владимир Серкин
Югославяните продължават да зимуват. Югославяните са виртуален феномен. Югославяните са спомен. Не само миналото. Има още и живи. По-точно живеещи. Нещо като вампири.
Владислав Баяц
Бъдещето за мен е в същата мъгла, както и миналото. Не мога да накарам себе си да се безпокоя за нещо, освен за настоящето, което също не ме вълнува особено. Видимо, смъртта ме е отпуснала.
Айзък Мериън
Не се спирайте на миналото. Използвайте го, за да илюстрирате точка, след което я оставете зад себе си.
Айлийн Кади
Винаги съм се интересувал от миналото на Нигерия.
Айобами Адебайо
След като ние наемем сътрудник, неговото образование е въпрос в миналото, който вече не се отчита при оценката за работата му и не се явява причина за повишението му.
Акио Морита
За да растете, трябва да сте готови да позволите на настоящето и бъдещето си да са напълно различни от миналото ви. Вашата история не е вашата съдба.
Алън Коен
Гледайте на миналото като на ваш враг и то ще бъде албатрос. Вижте го като ваш приятел и той ще ви даде криле.
Алън Коен
Трагедията на този свят е, че никой не е щастлив, независимо дали е заседнал във време на болка или на радост. Трагедията на този свят е, че всеки е сам. Защото един живот в миналото не може да бъде споделен с настоящето. Всеки човек, който заседне във времето, остава сам.
Алан Лайтман
Миналото застава на пътя на бъдещето, знаейки, че ще бъде смазано.
Алая Доун Джонсън
Научих, че страхът е просто илюзия, базирана на минали преживявания, които проектираме в настоящето и в бъдещето.
Габриел Бърнстейн
За да хвърлите миналото, забравете бъдещето и първо попаднете в момента.
Габриела Рот
Прекариатът може да бъде разделен на три допълнителни групи - атависти, които гледат назад към изгубеното минало; носталгици, които търсят с нетърпение подарък, дом; и прогресивни, които търсят загубено бъдеще.
Гай Стендинг
Да се стресирате и да се борите да промените резултата от някое минало събитие е все едно да спорите с ехо, за да го накарате да види вашата гледна точка.
Гай Финли
Миналите грешки не могат да създадат настояща болка; никоя грешка в живота няма силата да накара да ни боли повече, отколкото ехото на някой, който плаче, може да пролее сълзи.
Гай Финли
Ако нещата бяха минали според моите планове, щях да бъда адвокат. Никога не съм мечталa да бъда актриса.
Гал Гадот
Когато не очаквате нищо, вие живеете в момента. Не се притеснявате за бъдещето или за миналото.
Гари Джон Бишъп
Любовта не изтрива миналото, но променя бъдещето.
Гари Чапмън
Историкът се разглежда като обективен, когато измерва миналото от популярните мнения на своето време, като субективен, когато не приема тези мнения за модели.
Георг Брандес
Неприязънта към миналото, добави той, е, както знаете, нищо повече от отклонение от бъдещето.
Герман Казак
Аз съм тъмна личност. Трябва да разбера миналото. Това изяснява настоящето.
Глен Кук
Ние също трябва да научим изкуството да се отказваме: от миналото, от неразрешените оплаквания, от по-младите си Аз. Никой не излиза жив оттук.
Гордън Ливингстън
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
45
Следваща