Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 31
Не вярвам, че изповядването на Словото работи по начина, по който го научих в миналото.
Бени Хин
Миналото е чужда държава, в която се говори друг език.
Бернардо Ачага
Неговото присъствие накара всичко в живота ми да загуби смисъла си, нищо друго не беше важно и демоните от миналото отвориха широка порта за себе си в съзнанието ми.
Бланка Липинска
Единственото по-лошо от запомнянето на миналото е страхът да го преживеем отново.
Брад Мелцър
Повечето архивисти не обичат изненадите. Ето защо работим в миналото.
Брад Мелцър
Откровението, до което стигнахме, е, че можем да се доверим на спомените си за минало с по-ниска, а не по-висока ентропия, само ако големият взрив - процесът, събитието или случката, която създаде Вселената - започна от Вселената в извънредно специално, силно подредено състояние с ниска ентропия.
Брайън Грийн
Страхът от бъдещето и копнежът за миналото са основните фактори, които пречат на подходящите действия.
Бренда Шошана
Играта позволява на детето да разрешава в символична форма нерешени проблеми от миналото и да се справя пряко или символично с настоящите проблеми. Това е и неговото най-значимо средство за подготовка за бъдещето и неговите задачи.
Бруно Бетелхайм
Истанбул е разделен на времето, а не на пространството. Първият Истанбул е Истанбул от миналото. Преди много време, по време на империята, беше красиво, беше славното време на нацията ни, казват хората. След това, когато говорят за днес, те се оплакват от това: Това е много меланхолично, много е стресиращо. В миналото сме загубили златната си епоха и сега живеем в нашата тъмна ера.
Бурхан Сьонмез
За разлика от това, че винаги говорим за свобода в западния свят, мюсюлманите винаги говорят за справедливост. Много често имаме предвид едно и също. Но какво имаме предвид, това, което в западния свят наричаме човешки права, в ислямския свят не говорят за права. Сега го правят, но в миналото не са го правили. Това не беше част от тяхната терминология. Но всъщност това е едно и също нещо.
Бърнард Луис
Не е лесно да обърнеш гръб на миналото. Това не е нещо, което можете да решите да правите точно така. Това е нещо, за което трябва да се въоръжите, или скръбта ще ви хване в капан и унищожи.
В. С. Найпол
Наднорменото тегло беше физическото натрупване на минали наранявания, обиди, разочарования и негодувания, които след като бяха освободени от ума и душата, бяха освободени от тялото.
Валери Франкел
За мен миналото е минало. То влиза в сметката само в качеството на придобит опит.
Валерий Лобановский
Който мисли за миналото, той има в предвид и бъдещето. Който говори за бъдещето, то няма право да забравя за миналото.
Василий Чуйков
Основната ми грижа е политическото измерение на европейската интеграция. Що се отнася до мен, това е един от най-важните въпроси от всички. Това е свързано с нашето минало, с нашата чувствителност, може би дори свръхчувствителността ни в това отношение.
Вацлав Клаус
Интересува ме само тъжният дъх на старите дни, посланието на отдавна изгубения свят, тихата приятна миризма на болното минало.
Вида Огненович
Доброто, лошото, това е просто животът. Остави. Няма нужда да се тревожите за миналото. Въпросът е: с кого ще го споделиш утре?
Вики Майрън
В миналото нищо не се губи безвъзвратно, но всичко се съхранява.
Виктор Франкъл
Бягството в миналото, строго погледнато, е същото, като бягството в идеала.
Вилхелм Винделбанд
Нашият най-голям проблем е в това, че миналото се простира зад нас.
Витолд Шабловски
Изкуството помага на човечеството в неговото движение от миналото към бъдещето.
Владимир Короленко
Всяка историческа книга е написана не за миналото, а за това как днес разбираме това минало.
Владимир Михайлов
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
45
Следваща