Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 30
През февруари облачното небе не е толкова мрачно, колкото неутрално и неясно. Това е важен фактор в общото преживяване на депресия сред местните жители. Снегът хруска под ботушите ви и полепва по панталоните ви, по маншетите, а щом влезете вътре, снегът полепва по психиката ви и накрая трябва да отидете на лекар. Миналото попива в теб в това време, защото настоящето липсва почти изцяло.
Чарлз Бакстър
Човек със зрели години и зряло развитие, който не очаква нищо от литературата, освен потвърждението и обновяването на минали идеи, може да намери удовлетворение в една толкова пълна яснота, че да не предизвиква въображение, но младите и амбициозни ученици не са доволни от това. Те търсят вълнението, защото са способни на растежа, който съпътства.
Чарлз Кули
Мостът на благодатта ще издържи тежестта ти, братко. Хиляди големи грешници са минали през този мост, да, десетки хиляди са минали по него. Някои са били главните грешници, а други са дошли в края на дните си, но арката никога не е отстъпвала под тежестта им. Ще отида с тях, доверявайки се на същата подкрепа. Ще ме търпи, както и тях.
Чарлс Х. Спърджън
Притеснението беше механиката на майка ми, нейният механизъм за ангажиране с машината на живота. Притеснението беше котва за нея, кука, нещо, за което да се хване в света. Безпокойството беше кутия, в която да живеем, безпокойството беше механизъм за избягване на настоящето, за пресъздаване на миналото, за справяне с бъдещето.
Чарлс Ю
Миналото, бъдещето или сега, ще те намеря - не се притеснявай как. Имам си начини, и то един от тези дни. Ще те намеря. Ще те намеря.
Шани Петрофф
Миналото е мъртво. Утре ще настъпи независимо от това, какво решение си взел.
Шерилин Кениън
Докато живеех там, душата и тялото ми сякаш живееха на различни места, в резултат на което се загубих. И сега тя беше пленена от миналото си, неспособна да продължи напред.
Шоко Тендо
Да бъдеш нежен означава да си простиш, когато сбъркаш. Трябва да се учим от грешките си, но не трябва да си бием катрана заради тях. Миналото е точно това, минало. Научете какво се обърка и защо. Поправете се, ако трябва. След това го пуснете и продължете напред.
Шон Кови
Не мога да променя миналото. Това ме направи такава, каквато съм.
Шонда Раймс
Пенсионирането е последната възможност за хората да преоткрият себе си, да загърбят миналото и да намерят мир и щастие в себе си.
Ърни Зелински
Само миналото, когато сте били щастливи, е истинско.
Юджийн О'Нийл
Когато намерим вдъхновение, изпитваме нужда да действаме в полза на себе си и на хората около нас. Дори ако трябва да направите труден избор или да изрежете нещо и да го оставите в миналото.
Арън Ралстън
Споменът е мост, който се простира в миналото, тесен, дървен, опасен мост, върху който сте изчезнали. Миналото е другата страна на реката, до която никога не сте стигали.
Аслъ Ердоган
В реалният живот пророчеството е паметта на човечеството. Нито един пророк, всъщност нищо не е предсказал, а просто си е спомнил миналото.
Аугусто Роа Бастос
Миналото винаги е налице. За да живеем като себе си, трябва по всяко време да уреждаме сметки и да се примиряваме с него.
Ахмед Хамди Танпънар
Няма държава, има минало и бъдеще на негово разположение. Ние градим бъдещето си, без да го осъзнаваме.
Ахмед Хамди Танпънар
Миналото много често болно бие по душата, по нервите. Така че аз научих себе си да живея с това, което имам сега.
Барбара Брилска
Защото така се случи от създаването на света, че миналото винаги е по-добро от настоящето.
Барбара Ууд
Крачките от миналото не издават звуци.
Барбара Ърскин
Само помни, че хората се променят, а миналото не.
Бека Фицпатрик
В старите мебели, почти както в старите картини, се крие очарованието на миналото, на избледнялото, което става по-силно в един човек, когато достигне напреднала възраст.
Адалберт Щифтер
Вашата работа е да бъдете свободни, а не да заобикаляте така наречените постижения или провали в миналото.
Аджан Брам
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
45
Следваща