Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 24
Има бъркотия в паметта, която ви напомня за важен човек, постижение или събитие от миналото ви. Мисля, че в домовете на хора с известна степен на депресия често се събират безпорядък в паметта. И след това има може да ми потрябва един ден безпорядък, в който хората се хващат за неща в очакване на въображаемо бъдеще. Сред тези хора забелязах повтаряща се тема за безпокойство... Може би е възможно нещата, които притежаваме и обсебването е физическото проявление на проблемите с психичното здраве, които предизвикват умовете ни.
Питър Уолш
Хората държат на неща като старите дрехи на децата си като начин да се държат на миналото. Или запазват неща, от които смятат, че може да се нуждаят някой ден, като начин да контролират бъдещето.
Питър Уолш
Дръжте се за мечтата си. Не позволявайте на минали провали или ужасни икономически прогнози да ви направят песимист. Поддържайте живи младежките си мечти и създайте свои собствени възможности.
Пол Зейн Пилзър
Колкото и да се опитвате да избягате от миналото, рано или късно той ще ви догони.
Пол Зюсман
Той усети очите на императора върху себе си, интензивността на погледа, тежестта на очакванията му и Вейдър разбра, че събитията от деня са били само наполовина за изтощаването на бунтовническото движение, преди то да успее да нарасне. Те също така, както подозираше Вейдър, са го тествали, принуждавайки го да се изправи лице в лице с призраците от миналото си и да ги прогони завинаги и напълно.
Пол С. Кемп
Когато вече не се тревожите за бъдещето и вече не съжалявате за миналото, вие съществувате чисто в момента. Ако се концентрирате върху този момент, инстинктивно знаете, че докато имате живот, имате надежда. Наслаждавай се на момента. Дишайте лесно. Отпусни се.
Ф. Пол Уилсън
Рядко има рационална причина да съжалявам за минали дела или събития. Защото миналото не съществува по друг начин освен в паметта ви. Когато разпознаеш тази липса на реалност, можеш да си спокоен.
Ф. Пол Уилсън
Тогава не всички вярваха в брака. Да се ожениш означаваше да кажеш, че вярваш и в бъдещето, и в миналото - че историята и традицията и надеждата могат да останат сплотени, за да те задържат.
Пола Маклейн
Животът не са тези дни, които са минали, а тези, които са запомнени.
Пьотър Павленко
Именно защото миналите негативни събития стават по-положителни в паметта ни, жените се съгласяват да преживеят второ раждане, а авторите се съгласяват да напишат втора книга.
Радж Рагунатан
Интуицията и чувствата не са случайни и произволни; напротив, те са хранилище на богатство от полезна информация, която ни е служила добре в нашето адаптивно минало.
Радж Рагунатан
Мислите, че бъдещето е като настоящето, но не е така. Аз съм психоаналитик и обикновено не мисля много за бъдещето. Обръщам се повече към миналото. Лесно е да се види как настоящето живее от миналото. Грешка обаче е да се предполага на тази основа, че бъдещето няма да ни поднесе изненади и неприятности.
Рана Дасгупта
...ако стреляш по миналото с пистолет, бъдещето ще те застреля с пушка.
Расул Гамзатов
Моята мама каза, че съм стара душа, попаднала в минал живот, от който никога не съм успяла да се отърся, от начина, по който се обличах, до магазина ми и мечтаната ми мания за миналото. Може би беше права. Може би затова намерих разхлабването на традициите за толкова сърцераздирателно.
Ребека Рейзин
Миналото свърши; настоящето е мимолетно; ние живеем в бъдещето.
Рей Кързуайл
Миналото си беше минало; нямаше как да избягаш от твоето начало.
Рейчъл Джойс
Вчера е минало. Утре може и да не дойде. Има само днес.
Рейчъл Уорд
Невъзможно е да възкресиш мъртвите сънища от миналото.
Решат Нури
Когато човек се напие, все едно пътува с машина на времето. Не само по себе си движение в пространството между миналото и бъдещето, а именно промяна във възприятието на времето, което забавя нашето движение.
Андрю Готлиб
Съжалявам за всичко, защото току-що приключи и вече, когато бях на дванадесет, се оплаках от изминалото време. Дори в най-доброто настроение, винаги е било така, сякаш се боря с настоящето в напразни усилия да спра това да стане минало.
Андрю Соломон
Не познавам нито една култура в света понастоящем или по всяко време в миналото, която да не е била силно свързана с едно или повече психоактивни вещества.
Андрю Уейл
Смешно е как настоящето може да промени миналото.
Андрю Шон Гриър
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
45
Следваща