Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 2
Всеки човек има свое минало, скрито в него, като страници на книга, известни само на него; а приятелите съдят само по заглавието.
Вирджиния Улф
Не знам кое прави човек по-консервативен - да не знае нищо друго освен настоящето или нищо друго освен миналото.
Джон Мейнард Кейнс
Хората никога не са доволни от настоящето и имайки малко надежди за бъдещето, украсяват невъзвратимото минало с всички цветове на въображението си.
Александър Пушкин
Не желая бъдеще, което ще прекъсне връзките ми с миналото.
Джордж Елиът
Циник не е просто този, който чете горчиви уроци от миналото, той е и този, който е трайно разочарован от бъдещето.
Сидни Харис
Миналото е източник на знания, а бъдещето е източник на надежда. Любовта към миналото предполага вяра в бъдещето.
Стивън Амброуз
Философията леко тържествува над миналите и бъдещи страдания; но настоящите страдания тържествуват над нея.
Франсоа дьо Ларошфуко
Историкът е пророк, обърнат към миналото.
Фридрих фон Шлегел
По ирония на съдбата първото нещо, което ме привлече за исляма, беше неговият плурализъм. Фактът, че Коранът възхвалява всички велики пророци от миналото.
Карън Армстронг
Никой човек на изкуството не изпреварва времето си. Той е своето време. Просто всички останали живеят в миналото.
Марта Греъм
Миналото е кофа, пълна с пепел.
Карл Сандбърг
Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото.
Барух Спиноза
На преклонна възраст сме като купчина писма, които някой е изпратил. Вече не сме в миналото, а сме пристигнали.
Кнут Хамсун
Погледнете назад към миналото, с променящите се империи, които се издигаха и паднаха, и вие също можете да предвидите бъдещето.
Марк Аврелий
Мъжете се интересуват от жени с минало: те се надяват, че историята ще се повтори.
Мей Уест
Харесвам мъже с бъдеще и жени с минало.
Оскар Уайлд
Човек вижда в бъдещето своето минало.
Пърл Бък
Винаги сте свободни да промените решението си и да изберете друго бъдеще или друго минало.
Ричард Бах
Започнах да вярвам, че всичките ми минали провали и неудовлетвореност всъщност бяха основата на разбиранията, които създадоха новото ниво на живот, на което сега се радвам.
Антъни Робинс
От гледна точка на младостта живота има безкрайно дълго бъдеще; от гледна точка на старостта – много кратко минало.
Артур Шопенхауер
Колкото повече гняв към миналото носите в сърцето си, толкова по-малко сте способни да обичате в настоящето.
Барбара де Анджелис
Нека не се обръщаме назад към миналото с гняв, нито към бъдещето със страх, а оглеждаме наоколо със съзнание.
Джеймс Търбър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
45
Следваща