Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 18
Можете да анализирате миналото, но трябва да проектирате бъдещето. Това е разликата между страданието на бъдещето и насладата от него.
Едуард де Боно
Ако миналото няма какво да каже на настоящето, историята може да продължи да спи спокойно в килера, където системата пази старите си маскировки.
Едуардо Галеано
Сигурността съществува само по отношение на миналото; що се касае до бъдещето, единственото сигурно нещо в него е смърта.
Ерих Фром
Нищо не се мени така често както миналото.
Жан-Пол Сартр
Въображението ми има очи на гърба ми. Представям си само миналото.
Жул Ренар
Покоят е възможен само когато не забравяте за миналото и чакате нещо в бъдещето.
Зелда Фицджералд
Паметта би била прекрасно нещо, ако тя не устройваше срещи на теб с призраците от миналото.
Итън Хоук
Настоящето - това е бъдещо минало.
Карл Попър
В основата на фотоапарата лежи лъжа - камерата твърди, че миналото е осезаемо, макар че истината е съвсем различна.
Кейт Аткинсън
За това, което Били не можа да промени, отнасяше миналото, настоящето и бъдещето.
Кърт Вонегът
Консерватор - това е човек, който с надежда гледа в миналото и съжалява за бъдещето.
Леонард Луис Левинсън
Рано или късно настъпва минута, когато пред теб е само миналото, а бъдещето назад.
Лешек Кумор
Всеки ден е нова възможност. Вчера тя се е изчерпала и е в миналото. Днес е новият ден на моето бъдеще.
Луиз Хей
Миналото няма власт над нас. Няма значение колко дълго имаме негативен модел. Точката на властта е в настоящия момент. Какво прекрасно нещо да осъзнаеш! Можем да започнем да бъдем свободни в този момент!
Луиз Хей
Всички събития, които сте преживели през живота си до този момент, са създадени от вашите мисли и вярвания, които сте имали в миналото.
Луиз Хей
Споменът за миналите неща е важен за един джаз музикант.
Луис Армстронг
Когато писмената и изговорената дума бъде цензурирана, градският пейзаж се превръща в единствената физическа връзка на нацията с миналото.
Ма Дзиен
Началото на случките, преживени от мен в миналото, е ясно, краят им също е изживян, те вече не могат да бъдат променени. Но докато ги разказвам, през мен преминава едно чувство, като че ли краят на случките, преживени в миналото, може да бъде променен и аз съм можел да го променя... Никога ли не ви е обхващало подобно чувство?"
Азиз Несин
Струва ми се по-лесно да бъда резултат от миналото, отколкото причина за бъдещето.
Ашли Брилиант
Мисълта за миналото щастие трябва да ни помага да понасяме безропотно нещастието.
Бенджамин Франклин
Бъдещето е прекрасно, ако е прекрасно миналото.
Валентина Беднова
Миналото и бъдещето – са жизнена теория, а настоящето – винаги практика.
Валентина Беднова
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
45
Следваща