Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Минало" - страница 12
Много странно, но това е миналото, за което някой от бъдещето ще копнее да се върне обратно.
Ашли Брилиант
Вместо минало, настояще и бъдеще, аз бих предпочел шоколад, ванилия и ягоди.
Ашли Брилиант
Заповедта на диктатурите от миналото е била: "Ти не ще!" Заповедта на тоталитарните режими е била: "Ти ще!" Нашата заповед е: "Ти си!"
Джордж Оруел
Миналото е страшно с това, че краде от нас бъдещето.
Емил Кротки
Поправяй миналото, ръководи настоящето, предвиждай бъдещето.
Сенека
Не бива да се оглеждаме назад и да търсим критерии в миналото. Още по-лошо е да търсим в тях някаква система.
Освалд Шпенглер
Пред миналото - преклони глава, пред бъдещето - запретни ръкави.
Хенри Луис Менкен
Така че с истината - има определен момент, в който човек може да каже, това е истината и тук поставям точка, спирам и преминавам към друго нещо. Съдията трябва да сложи край на обсъждането. Но за историка никога няма край на миналото. Може да продължи и да продължи и да продължи.
А. Б. Йехошуа
Миризмата на влажна земя и люляк висеше във въздуха като кичури от миналото и намеци за бъдещето.
Маргарет Милър
Не вярвам, че някога наистина съм бил влюбен, защото не вярвам, че съм познавал достатъчно добре в миналото, за да позволя на някой да ме обича.
Марко Пиер Уайт
Веднъж прочетох, че прошката е изоставяне на всяка надежда да си имал различно минало... но прошката не е същото като заличаването на паметта.
Марта Бек
Ние не сме затворници на миналото.
Мартин Селигман
Просто не виждам смисъл да се бия. Мисля, че е по-продуктивно да се концентрирам върху това да бъда по-добър човек в момента, отколкото да се наказвам за това, което бях в миналото.
Меган Макафърти
Защото снимките са свидетелство, че някой е бил жив. Напомняне за миналото, което може да сме обичали или мразели. Част от живота ни.
Мелина Маркета
Ти изброяваш мъртвите. Вие разказвате историите от миналото. Пишете за катастрофите и кланетата. Ами живите, Финникин? Кой ги почита?
Мелина Маркета
Можете да обичате своето минало, можете да го ненавиждате, но то винаги трябва да стои пред очите ви.
Мишел Уелбек
Тайната на здравето както за ума, така и за тялото не е да скърбиш за миналото, да се тревожиш за бъдещето или да очакваш неприятности, а да живееш в настоящия момент мъдро и сериозно.
Парамаханса Йогананда
Колкото и да е вълнуващо, трудно и запомнящо се е нашето минало, идва момент, в който трябва да продължим да живеем.
Патрик Карман
Страхотното при използването на миналото е, че ви дава най-колосалната свобода да измисляте. Изследването е необходимо, разбира се, но никой не пише роман, за да илюстрира драматично това, което всички вече знаят.
Питър Кери
Не разделям книгите си на исторически романи и останалите. За мен всички те са измислени светове и и двата вида се пораждат от любопитство, някакво разследване на миналото.
Питър Кери
Примири се с миналото, за да не разруши настоящето ти.
Реджина Брет
По някакъв начин прекарвам целия си живот крадя от всичко - от миналото, от градовете, които обичам, от където съм израснал - грабвам неща, взимайки не само от архитектура, но и от Италия, изкуство, писане, поезия, музика.
Ренцо Пиано
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
45
Следваща