Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общество" - страница 6
Колкото по-примитивно е обществото, толкова повече прилики има между съставящите го индивиди.
Емил Дюркхайм
Хората, които са скандализирани поради липсата на свобода в Русия, не се питат колко реална е свободата сред бедните, слабите и невежите в капиталистическото общество.
Емили Грийн Болч
По принцип американското общество се състои от хора, които не се стараят да си правят взаимни услуги.
Жак Делор
Не се боя от никого! За никого не работя! От нищо не можете да ме лишите! Аз нямам началници! Аз се боя да живея в това общество, в което живеем днес.
Жак Фреско
Няма нищо по-опасно в обществото от човек без характер.
Жан льо Рон д'Аламбер
Обществото е група, чиито членове имат повече взаимоотношения помежду си, отколкото с външни лица.
Карол Куигли
...държавата не е същото като обществото, въпреки че гърците и римляните са смятали, че е така. Държавата е организация на властта на териториална основа.
Карол Куигли
Процесът, чрез който цивилизацията, като абстрактна същност, различна от обществата, в които е въплътена, умира или се преражда, е много значим.
Карол Куигли
Разликата между стабилното общество и нестабилното е, че ограниченията в нестабилното са външни. В едно стабилно общество правителството в крайна сметка става ненужно; ограниченията върху действията на хората са вътрешни, те са самодисциплинирани...
Карол Куигли
Освен това, ако териториалната държава трябва да продължи като последната дума в развитието на обществото, тогава войната е неизбежна.
Кристиан Лоус Ланге
Може би ценностите на социалистите могат да бъдат реализирани само от социалистите в несоциалистическо общество.
Кристофър Хитчънс
Едно общество може да бъде оптимално за Парето и все пак напълно отвратително.
Амартя Сен
Ако трябваше да се направят някакви промени в обществото, това трябваше да бъдат майките.
Лейма Гбоуи
Жените са тези, които носят най-голямото бреме. Ние също сме тези, които подхранват обществата.
Лейма Гбоуи
Омразата е разяждаща мъдростта и съвестта на човек; манталитетът на враждата може да отрови духа на нацията, да накара брутални борби за живот и смърт, да унищожи толерантността и човечността на обществото и да блокира напредъка на една нация към свобода и демокрация.
Лиу Сяобо
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Доминиращата социална мисъл оформя институционализирания ред на обществото... и неправилното функциониране на установените институции от своя страна променя социалната мисъл.
Теодор Шулц
Както се надникне в бъдещето на обществото, ние - вие и аз, и нашето правителство - трябва да избягваме импулса да живеем само за днешния ден, ограбвайки за наше собствено улеснение и удобство ценните ресурси на утрешния ден. Ние не можем да ипотекираме материалните активи на нашите внуци без риск от изгуба на политическо и духовно наследство. Искаме демокрацията да оцелее за и всички следащи поколения, а не още утре да се превърне в несъстоятелен фантом.
Дуайт Айзенхауер
Вниманието и привързаността на обществото ме преведоха перз едни от най-трудните периоди; вашата любов и привързаност винаги е облекчавала моите пътувания.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Манастирът е тъмница, където биват хвърлени тези, които обществото е изхвърлило зад борда.
Дени Дидро
Човекът е създаден, за да живее в обществото; отделете го от него, изолирайте го и мислите му ще се объркат, характерът му ще се ожесточи, в душата му ще се зародят стотици най-нелепи страсти, в ума му ще пуснат корени налудничави идеи – като див трънак сред пустото поле.
Дени Дидро
Всеки прахосник е враг на обществото, всеки пестелив човек - негов благодетел.
Адам Смит
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
45
Следваща