Цитати на тема "Общество" - страница 43
Здравият брак се основава върху отговорности, върху задължения, а не само върху чувство на любов. Чувството – това е награда. За да се събудиш сутрин с чувство на любов, то ти трябва да го заслужиш поне предната вечер. Тези бракове, в които съпрузите се осланят само на своите чувства, са обречени на разпад. Чувството на любов, като всяко чувство, е изменчиво, и ако съпрузите се събират и развеждат всеки път, когато ги завладее ново чувство, то ние не бихме имали нито семейства, нито държава, нито общество, а ще бъдем съвкупност от егоистични и при това много нещастни самостоятелно съществуващи живи организми, при това непригодни за никаква сериозна работа. Някой добре е казал, че както и всичко останало, за което си струва да се борим, бракът изисква ежедневна работа и изпълнение на поетите от всеки задължения! Тогава с времето ще расте и чувството на любов.
Михаил Немнонов
Времето, през което бях модел, е много важно за мен, защото разбрах, че младите жени имат нужда от образи, от някой, от когото да взимат пример. Те виждат отрицателни неща в новините, по вестниците, в техните общества. А те имат нужда да виждат положителни неща, да имат шансове. Това го приемам много сериозно. Понякога е трудно да издържаш, но това е нещо, което аз приемам наистина много сериозно.
Хали Бери