Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общество" - страница 28
Общество, което превръща свободата в своя основна цел, ще я загуби, защото е направило не отговорността, а свободата от отговорност своя цел. Когато свободата е основният акцент, насърчава се не отговорната реч, а безотговорната реч.
Раусас Дж. Ръшдуни
Законът е добър, подходящ и съществен на мястото си, но законът не може да спаси никой човек, нито може да преобрази човека и обществото.
Раусас Дж. Ръшдуни
Контролът върху бъдещето изисква контрол върху образованието и детето. Следователно, за християните да толерират етатистичното образование или да позволяват на децата си да бъдат обучавани чрез него, означава да се отрекат от властта в обществото, да се отрекат от децата си и да отрекат Господството на Христос над целия живот.
Раусас Дж. Ръшдуни
Следователно сегрегацията или отделянето е основен принцип на библейския закон по отношение на религията и морала. Всеки опит да се разруши този принцип е опит да се сведе обществото до най-малкия общ знаменател.
Раусас Дж. Ръшдуни
Фактът, че демократичните общества са по-склонни към война, не означава, че те ще воюват.
Реймон Арон
Не идеите имат преди всичко история; това са общества. И тогава това, което често изглежда противоположни идеи, в крайна сметка може да се разглежда като част от един-единствен социален процес.
Реймънд Уилямс
Това, което често се спори, струва ми се, в идеята за природата е идеята за човека; и това не само като цяло, или по крайни начини, но идеята за човека в обществото, наистина идеите за видове общества.
Реймънд Уилямс
Какво общество ще имаме, ако се състои от високо платени хора, които вършат работа с висока добавена стойност - и маси от безработни?
Андрю Гроув
Желанието да надхвърлиш собствените си его граници, да споделиш напълно, дори за миг, съзнанието на друг човек трябва да бъде универсален копнеж. Това мотивира много от нашите дейности от приемането на наркотици до правенето на любов и се крие зад търсенето на нови начини за сближаване, което е толкова интензивно в нашето общество днес.
Андрю Уейл
Ходих в университета без пари. Не мога да разбера общество, което не би дало на бедния човек същата възможност като богатият.
Рики Джървейс
Мисля, че е важно да държите огледало към обществото и себе си.
Рики Джървейс
Моят опит от детството и юношеството в подчинената роля, играна от жената в обществото, ръководено изцяло от мъжете, ме убеди, че аз не съм профилирана да бъда жена.
Рита Леви-Монталчини
Дай образование на сина си - и ти ще получиш образован човек. Дай образование на дъщеря си - и ти ще получиш жена, семейство и образовано общество.
Рита Леви-Монталчини
Всяко общество се нуждае от хора, които могат да насърчават, стимулират и ободряват. Те са тези, които карат света да работи. Вие можете да бъдете един от тях!
Рич Девос
Ако искаме да обобщим теорията за еволюцията чрез естествен подбор с две думи, които имат голямо значение за всички общества и бизнеси, трябва просто да запомним: разнообразието работи.
Ричард Кош
Лошата глина не работи с добро гърне, както в човешкото общество - добре, могат ли такива гадни животни като хората да създадат идеално общество?
Ричард Олдингтън
Като архитекти носим отговорност пред обществото.
Ричард Роджърс
Има смисъл социалните учени да се включват повече в политиката, тъй като много от най-предизвикателните проблеми на обществото са по същество поведенчески.
Ричард Талер
Един от най-трудните проблеми на обществото е, че децата от бедни семейства започват училище, изоставайки лошо от по-заможните си съученици по готовност.
Ричард Талер
Никой не трябва да ми казва за значението на свободната преса в демократичното общество или за съществената роля, която един вестник може да играе в своята общност.
Робърт Кенеди
За да се формират разумни характери в индивидиума, като създатели които се развиват последователно, процъфтявайки във винаги щастливо общество, всеки в ранните си години трябва да бъде приучван към ежедневна полезна работа, съобразно неговите сили и способности.
Робърт Оуен
Ако преувеличим настоящата и бъдещата стойност на фондовия пазар, тогава като общество можем да инвестираме твърде много в стартиране и разрастване на бизнеса и твърде малко в инфраструктура, образование и други форми на човешки капитал.
Робърт Шилър
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
45
Следваща