Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общество" - страница 15
Репресивните общества винаги сякаш разбират опасността от "грешни" идеи.
Октавия Е. Бътлър
Мисля, че хората наистина трябва да мислят какво е да се настроиш цялото общество срещу теб.
Октавия Е. Бътлър
Докато в западните страни конституцията просто трябваше да гарантира правата на съществуващо гражданско общество и култура, в Русия тя също трябваше да ги създаде. Тя трябваше да образова обществото – и самата държава - в ценностите и идеите на либералния конституционализъм.
Орландо Файджис
... обществото има колективна неискреност.
Андрей Битов
В общество, което празнува несъщественото, архитектурата може да окаже съпротива, да противодейства на прахосването на форми и значения и да говори своя собствен език.
Петер Зумтор
Обществото на безбожниците е по-съвършено, от колкото всяка друга организация.
Пиер Марешал
Колкото по-далеч човешкото общество се отдалечава от природата, толкова по-малко разбираме взаимозависимостта.
Питър Сендж
Трябва да се признае, че във всяка култура източникът на закона е богът на това общество.
Раусас Дж. Ръшдуни
Следователно матриархалното общество е упадъчно и разбито. Силно матриархалният характер на живота на негрите се дължи на моралния провал на мъжете негри, неспособността им да бъдат отговорни, да подкрепят семейството или да предоставят авторитет. Същото важи и за племената на американските индианци, които днес също са матриархални.
Раусас Дж. Ръшдуни
На човешкото общество е необходима интелектуална свобода - свобода на получаване и разпространение на информацията, свобода на непредубедено и безстрашно обсъждане, свобода от наблягане на авторитети и предразсъдъци.
Андрей Сахаров
Вярвам в хората, вярвам в някаква честност и чувство за другарство, което първоначално им беше присъщо - без това общество не би могло да съществува.
Ричард Олдингтън
В Америка обсъждаме всичко, освен капитализма. Ако във вашето общество има институция, която е над критиките, вие му давате безплатен пропуск, за да се отдадете на всичките му слабости и по-тъмни тенденции.
Ричард Улф
Тогава изглежда очевидно, че търсенето на решения на проблемите, породени от преобладаващо частно пазарно ориентирано общество, е било и ще продължи да бъде основен елемент в политическия дневен ред на всяка демократична държава.
Робърт Дал
Актьорството, изкуствата като цяло, е магнит за ранените в обществото.
Робърт Карлайл
Проблемът с Италия всъщност не е въпрос на възраст. Япония има по-старо население и сега е в пълно икономическо възстановяване. Проблемът е, че Италия е стара в структурата на обществото.
Романо Проди
Сателитното излъчване дава възможност на гладните на информация жители на много затворени общества да заобиколят държавните телевизионни канали.
Рупърт Мърдок
В капиталистическото общество винаги има неравенства между класата и богатството. Хората, които наследяват пари и имущество, винаги ще смятат себе си за по-добри от тези, които трябва да работят за това.
Сали Уентуърт
Америка е отворено общество, по-отворено от всяко друго в света. Хората от всяка раса, от всеки цвят, от всяка култура са добре дошли тук, за да създадат нов живот за себе си и семействата си. И какво общо имат тези хора, които влизат в американския мейнстрийм? Английският, нашият споделен общ език.
Самюъл Хаякава
Харесват ми хора, раздирани от вътре. Но не и в борбата. На мен ми харесват тези хора, на които им е неоютно в обществото. Които се чувстват като чужденци. Ето такива хора искам да виждам в ... ми сценарии. Защото аз съм такъв.
Стив Бушеми
Изключително е колко безопасно е летенето. Вече статистически е по-вероятно да бъдете избран за президент на Съединените щати през целия си живот, отколкото да умрете в самолетна катастрофа. Какво невероятно постижение като общество! Но това, върху което се фокусираме, са катастрофалните провали, които са изключително редки, но се случват от време на време.
Стивън Джонсън
Някой, който прави акт. В демократичното общество трябва да сте активист; тоест вие участвате. Може да е писмо, написано до редактор.
Стъдс Търкъл
Но сега, все повече и повече, обществото му се занимава с икономика и финанси.
Тадао Андо
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
45
Следваща