Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общество" - страница 13
Мисля, че много често, когато мислим, че се стремим към най-доброто за нашите деца, това, което всъщност правим, се опитва да ги позиционира за конкурентни успехи в интензивно управляван вид общество. Не съм сигурен, че това винаги води до добрия живот или до щастието.
Майкъл Сандел
Цензура - това е вот на недоверие на обществото към себе си.
Маргарет Мийд
Всяко общество почита своите живи конформисти и мъртвите си смутители.
Маршал Маклуън
Социалната солидарност се явява първият от човешките закони, свободата е вторият закон на обществото. Двата закона взаимно се допълват един друг и те са неотделими един от друг, съставляват същността на човечеството.
Михаил Бакунин
Браковете се сключват от мъже и жени; не от обществото; не от държавата; не от църквата; не от свръхестествени същества.
Робърт Ингерсол
Любовта има огромна способност да помага за заздравяването на опустошителните рани, с които животът понякога ни занимава. Любовта също засилва усещането ни за връзка с по-големия свят. Обичащата отзивчивост е основата на едно наистина състрадателно, цивилизовано общество.
Сюзън Джонсън
Но по отношение на това как хората живеят заедно, как свеждаме до минимум перспективите за конфликт и увеличаваме максимално перспективите за мир, мястото на религията в нашето общество днес е от съществено значение.
Тони Блеър
Случайно си мисля, че политиката те прави избираем, но причината за това е, че политиците понякога говорят за избираемост, сякаш това е просто въпрос на измама на обществото. Всъщност това е въпрос на убеждаване на обществеността и според моя опит обикновено обществеността го разбира правилно.
Тони Блеър
Хората могат да знаят повече от техните предци, ако започнат със знание за това, което техните предци вече са научили... Ето защо едно общество може да бъде прогресивно само ако запазва своите традиции.
Уолтър Липман
Ако имахме говорещ черен дроб, нямаше да имаме нужда от общество на анонимните алкохолици.
Чарлз Буковски
...мразя обществото, защото не се основава на свободното съгласие, а на тънкостите на лъжите - и аз съм щастлив, че бягам от него!
Аугуст Стриндберг
Свободата на словото е основен стълб на свободното правителство; когато тази подкрепа бъде отнета, конституцията на свободното общество се разтваря, а тиранията се издига на нейните руини.
Бенджамин Франклин
Нито едно общество не може да бъде по-лошо, от хората от които то се състои.
Вилхелм Швебел
Не искам да съм силен герой, който може да спаси обществото. Просто искам да се спася.
Гао Синдзиен
В много отношения, когато сте Нобелов лауреат за мир, имате задължение към човечеството, към обществото.
Дезмънд Туту
Всяко чудо на нашата епоха произтичаше от критичните давания и взимания на отвореното общество.
Дейвид Брин
Законът се превърна в бизнес. Здравеопазването се превърна в бизнес. За съжаление политиката също се превърна в бизнес. Това наистина подкопава обществото.
Джордж Сорос
Моите фондации подкрепят хората в страната, които се грижат за отворено общество. Подкрепям тяхната работа. Така че не аз го правя. Но мога да ги овластя. Мога да ги подкрепя и мога да им помогна.
Джордж Сорос
Единственото неудобство на тайните общества е, че те са явни.
Дон Аминадо
Мисля, че първото задължение на обществото е справедливостта.
Александър Хамилтън
Обществото е като бульон: ако не се разбърква, на повърхността се натрупва твърде много пяна.
Едуард Аби
Мъдрият законодател започва не с направата на закони, а изучаването на тяхната пригодност спрямо даденото общество.
Жан-Жак Русо
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
45
Следваща