Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Общество" - страница 12
Общество, което е превърнало "носталгията" в продаваема стока на културния обмен, бързо отхвърля предположението, че животът в миналото е бил по някакъв важен начин по-добър от живота днес.
Кристофър Лаш
Въпросът за семейството сега разделя обществото ни толкова дълбоко, че противоположните страни дори не могат да се споразумеят за дефиниция на институцията, за която спорят.
Кристофър Лаш
В индивидуалистичната култура нарцисистът е Божият дар за света. В колективисткото общество нарцисистът е Божият дар за колектива.
Кристофър Лаш
Пропагандата в обикновения смисъл на този термин играе по-малко важна роля в едно потребителско общество, където хората поздравяват всички официални изявления с подозрение.
Кристофър Лаш
Да пишеш неграмотно означава да посягаш на времето на хората, към които ние адресираме напълно неприемливо в правилно организираните общества.
Лев Шчерба
Основният и неизбежен факт е, че днес ние не можем да защитим обществото си чрез война, тъй като тоталната война е тотално унищожение и ако войната се използва като инструмент на политиката, в крайна сметка ще имаме пълна война.
Лестър Пиърсън
Единственото, което дава на гражданите пълната свобода, която е съвместима с живота в обществото - това е пазарната икономика.
Лудвиг фон Мизес
Колкото по-корумпирано е едно общество, толкова повече са законите му.
Едуард Аби
Човек се създава от природата, но се развива и изгражда в обществото.
Висарион Белински
Повечето хора в това общество, които не са активно луди, са в най-добрия случай превърнати или потенциални лунатици.
Сюзан Зонтаг
Във всяка военна зона, в която съм бил, има и реалност, има и обществено възприятие за това защо се води войната. Във всяка една криза проблемите са далече по-сложни отколкото на обществото е позволено да знае.
Джон льо Каре
Обществото се държи от типове и се движи от характери.
Михаил Пришвин
Ако кажете: "Аз съм за равно заплащане", това е реформа. Но ако кажете: "Аз съм феминистка", това е вече трансформация на обществото.
Глория Стейнем
Хората именно правят историята и това в крайна сметка се разбира от всички. В периодите, когато няма лидер, обществото замира. Прогрес настъпва едва когато смели и опитни лидери използват възможността да променят нещата към по-добро.
Хари С. Труман
За разлика от "невидимата ръка" на Адам Смит, трябва да съществува видима ръка на политиците, чиято цел е да създадат такъв тип общество, което да е грижовно и хуманно.
Пиер Елиът Трюдо
Ако някой търси обществото на образовани хора, ако живее обикновено с хора, които го превъзхождат по ум, то от това той става по-просветен.
Клод Адриан Хелвеций
Социализмът на практика не работи. Но той никога не би могъл и да работи, защото се основава на погрешни схващания за човешката психология и обществото и на грубо непознаване на човешката икономика.
Дейвид Хороуиц
Бюджетът и политиката на бюджета е първият съзнателен опит от страна на държавата да изгради по-добра и по-научна организация на обществото за работниците в тази страна.
Уинстън Чърчил
Когато хората се включват по-активно в работата на правителството, правителството става по-отговорно, нашето общество става по-силно, по-състрадателно и по-добре подготвено за предизвикателствата на бъдещето.
Арнолд Шварценегер
Като средство за живот в обществото аз бих предложил големия град. В наши дни това е единствената пустиня, която ни е достъпна.
Албер Камю
Историята е пълна с хора, които са били в затвора или на кладата заради своите идеи. Обществото винаги пази себе си.
Нагиб Махфуз
Писателите са просяците на западното общество.
Октавио Пас
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
45
Следваща