Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 8
Когато започна да се доближавам до края на роман, в дъното на съзнанието ми се регистрира нещо за следващия роман, така че обикновено не пиша или не си правя бележки. И със сигурност не започвам. Просто оставям нещата да се развихрят за известно време.
Ричард Русо
Ще видиш. Без шок. Без поглъщане. Без разкъсване. Това, от което се страхуваш, че ще дойде като експлозия, е като шепот. Това, което ти се струва краят, е началото.
Род Сърлинг
Ти трябва да удовлетвориш аудиторията, но да оставил леко чувство на глад, за да искат още. Днешните филми се опитват да обяснят всичко, и в края на краищата това това ги прави скучни.
Роман Полански
Животът е поклонение. Мъдрият човек не почива край крайпътните ханове. Той тръгва директно към безграничното владение на вечното блаженство, неговата крайна цел.
Свами Шивананда
В края на краищата светът наистина е красив и ако бяхме някое друго същество освен човек, щяхме да бъдем непрекъснато щастливи в него.
Себастиан Бари
По време на програмирането аз се опирам на сценарии само с край. Но в края на работата ние започваме да мислим за реалистичност.
Сид Майер
Началото е краят на нещо, винаги.
Спайдър Робинсън
Нямаше да е Нова година без резолюция. Реших да отделям по един момент всеки ден до края на живота си, за да оценя това, което имам.
Сюзан Бет Пфефър
Младите се уморяват в края на работата, старците - в нейното начало.
Томас Стърнс Елиът
Възкресението на Исус е началото на Божия нов проект не да отмъкне хората от земята на небето, а да колонизира земята с живота на небето. В края на краищата това е темата на Господната молитва.
Н. Т. Райт
Раят е важен, но не е краят на света.
Н. Т. Райт
За някои хора ще бъда Форест Гъмо до края на живота си. Но това е ОК; това е добро нещо.
Том Ханкс
Икономистите са склонни да мислят, че са много, много по-умни от историците, отколкото всички. И това е малко прекалено много, защото в края на деня не знаем много в икономиката.
Тома Пикети
Щастливият край е лукс във фантастиката.
Труди Канаван
За разлика от някои, аз не твърдя, че държа мистичния ключ към бъдещето. Но съдейки по минали събития, струва ми се, че онези, които искат да пророкуват предстоящия край на уникалната глобална роля на Америка, имат по-труден случай от онези, които мислят, че ще куцаме известно време, правейки бъркотия от нещата както обикновено.
Уолтър Ръсел Мийд
Проблема на самоанализа се състои в това, че той няма край.
Филип Дик
Повече от край на войната, ние искаме край на началото на всички войни - да, край на този брутален, нечовешки и напълно непрактичен метод за уреждане на различията между правителствата.
Франклин Делано Рузвелт
Ние рядко до края разбираме, какво в действителност искаме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Истинският край на човека е да прославя Бога и да Му се радва завинаги.
Арнолд Джозеф Тойнби
Сега започнете от средата, по-късно ще разберете началото, а края сам ще се ще се погрижи за себе си.
Харлан Елисън
Изучаването на природата прави човек в края на краищата толкова безжалостен, колкото и самата природа.
Хърбърт Уелс
Фактът, че целите могат да зависят от силата си в други по-далечни цели, води до подреждането на тези цели в йерархия - всяко ниво да се разглежда като край спрямо нивата под него и като средно за нивата над него.
Хърбърт Саймън
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
46
Следваща