Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 6
Запомнете до края на живота си: дали живеете или не, това НЕ е важно не само за другите, но и НЕ трябва да е важно за вас. Единственото, което има значение, е за какво живееш и за какво си готов да умреш.
Антоний Сурожски
Започнете сега, за да живеете живота, който бихте искали да го видите в края на краищата.
Марк Аврелий
Страхотна вечер е. Краят на социализма е.
Маргарет Тачър
Няколко дни в човешкия живот може да се сравнят със скалите: вие се качвате върху тях с невероятен труд, без да виждате края и ръба на пътя. В други дни е като равнините: да се движат по тях лесно, бързо и без затруднения.
Марсел Пруст
Не трябва да очаквате награда за труда си, но всяко добро дело в края на краищата обезателно носи плодове.
Махатма Ганди
Напълно очаквах, че до края на века щяхме да постигнем значително повече, отколкото всъщност постигнахме.
Нийл Армстронг
Есента е толкова радостна и сладка, колкото ненавременен край.
Реми дьо Гурмон
Ако един човек е прав, той в края на краищата става мнозинство.
Робърт Ингерсол
По-добре да умреш край пътя, но достигайки своите цели, отколкото да живееш сто години, осъзнавайки, че си предал себе си.
Робърт Плант
Няма край на абсурдните неща, които хората ще правят, опитвайки се да накарат живота да означава нещо.
Уилям Уортън
Убеден съм, че не страхът от смъртта, от края на живота ни преследва съня ни толкова много, колкото страхът... че що се отнася до света, може и никога да не сме живели.
Харолд Кушнер
Ние живеем, постоянно попадайки в капани. Никой не може да ги избегне. Главното е да разбереш попаднал ли си или не. Ако ти си в капан и не го осъзнаваш, това е краят ти.
Чарлз Буковски
Можех да сложа край на войната за месец. Можех да направя Северен Виетнам да изглежда като кална локва.
Бари Голдуотър
Преди няколко години на въпроса, какво бих направил пет минути преди края на света, аз отговорих: бих скочил с парашут. Сега аз бих предпочел да съм зает с това да правя любов с жена ми.
Венсан Касел
В края на 80-те години количеството немски филми е намаляло до четири или пет процента от пазара, а останалите 95 процента са американски. Сега това са 20 до 30 процента немски продукции.
Вим Вендерс
Винаги е просто да бъдеш логичен, но е почти невъзможно да бъдеш логичен до самият край.
Албер Камю
Дъждът не би притеснил Фернанда, в края на краищата, целият й живот беше прекаран, сякаш валеше.
Габриел Гарсия Маркес
Всеки човек, появил се в нашият живот е учител! Някой учат нас да бъдем по-силни, някои - по-мъдри, някои ни учат да прощаваме, някои - да бъдем щастливи и да се радваме на всеки ден. Някои съвсем не ни учат - просто ни трошат, но и от това ние получаваме опит. Цени всеки човек, даже ако той се е появил за миг. В края на краищата, в това че се е появил, няма нищо случайно!
Джеки Чан
Болшевизмът и фашизмът са, разбира се, борба с два края, а не борба на два принципа.
Дон Аминадо
И за легендарен живот човек не може да излезе с различен край от смъртта.
Дон Аминадо
Някой ден старата барака, която наричаме светът, ще се разпадне. Как, не знаем и всъщност не ни интересува. Тъй като нищо няма истинска същност, а животът се върти в празнотата, началото и краят му са безсмислени.
Емил Чоран
Родени в затвор, с тежести на раменете и мислите си, не можахме да стигнем до края на нито един ден, ако възможностите да прекратим всичко това не ни подтикнаха да започнем на следващия ден отначало.
Емил Чоран
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
46
Следваща