Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 22
Вътре във всичките ни глави има бясно нападателно куче на егото. Това е чисто злобно към другите и към нас самите. Да се научиш да контролираш това куче и в крайна сметка да сложиш край на живота му е процесът и целта на просветените взаимоотношения.
Мариам Уилямсън
Събуждането на хората е историческо. Показва края на цикъл.
Марин Льо Пен
Опасявам се, че миграционната криза сигнализира за началото на края на правата на жените.
Марин Льо Пен
В края на краищата, всички чувства, които изпитваме един към друг, ако се замислите, са просто активиране на протеини, свързани с гуанин-нуклеотид, един вид химическо въздействие на сигналните молекули. Нищо повече.
Марина Степнова
В края на снимките винаги ставам малко като своите герои. Минава примерно месец преди да се охладя, за да стана пак себе си.
Марио Касас
В края на краищата кой би казал, че животът е добър, ако нямаха приятел?
Марк Върнън
Всичко се опира на силата на волята. В края на краищата, всичко винаги се свежда до нея.
Марк Лорънс
Работим толкова упорито, за да стигнем някъде, да осъществим една мечта, да стигнем до някаква дестинация, че често забравяме, че макар и някакво удовлетворение да ни чака в края на издръжливостта и усилията ни, в стъпките има голяма и незаменима жизненост.
Марк Непо
Как горяха онези огньове, които вече ги няма, как времето се влоши, как сянката на чайката изчезна безследно. Беше ли краят на сезон, краят на живота? Толкова ли отдавна е било, че изглежда, че никога не е било? Какво е това в нас, което живее в миналото и копнее за бъдещето, или живее в бъдещето и копнее за миналото?
Марк Странд
В края на деня това е просто храна, нали? Просто храна.
Марко Пиер Уайт
Докато излизаше от ваната, Цюндел си помисли: Не разбирам много, но и не желая да разбирам нищо повече. Ще ми се един ден да се събудя с усещането: от днес нататък край, от днес нататък няма да проумявам нищо повече. Няма да одобрявам. Няма да заклеймявам. Иска ми се да си седя на някоя пейка в парка и да си казвам: За всичко тук не мисля вече нищо.
Маркус Вернер
И ако наистина мога да видя бъдещето, тогава какво означава това? Има ли смисъл в живота ни, ако всичко вече е навън и само чака да се случи? Защото ако беше така, тогава животът наистина би бил ужасно чудовище, без шанс да избяга от съдбата, от съдбата. Би било като да четеш книга, но да я четеш назад, от последната глава надолу до глава първа, така че краят вече ти е известен.
Маркъс Седжуик
Купър мразеше тиктакащия часовник и нямаше представа как да спи с тях: в края на краищата звукът им непрекъснато показваше, че животът тече.
Маркъс Сейки
Всичко не е наред, помисли си той и колкото повече знаеше за света, толкова по-ядосан ставаше. Предразсъдъците, бедността, липсата на баща, тежкият живот на майките, всички тези неща образуваха двата края на една и съща струна, които тогава той знаеше само, че са свързани от интуиция.
Марта Баталя
Самоубийството е краят на всяка любезност. Между другото, и по отношение на самият себе си.
Мартин Зутер
Какъв е главният край на проповедта? Харесва ми да мисля, че е това. Това е да даде на мъжете и жените усещане за Бог и Неговото присъствие.
Мартин Лойд-Джоунс
Всеки път, когато поставите щастието пред правдата, ще бъдете обречени на нещастие. Това е великото послание на Библията от началото до края. Само те са истински щастливи, които се стремят да бъдат праведни.
Мартин Лойд-Джоунс
В реалността няма щастлив край.
Мартин Макдона
Вярвам, че след края на Втората световна война психологията се е отдалечила твърде далеч от първоначалните си корени, които трябваше да направят живота на всички хора по-пълноценен и продуктивен и твърде много към важните, но не всички... важна област за лечение на психични заболявания.
Мартин Селигман
В човешката история ние вървим от знанието към всезнанието, от силата към всемогъществото, от етиката и религията към праведността. Така че според мен Бог идва в края на този дълъг процес. Това може да не се случи през нашия живот или дори в живота на нашия вид.
Мартин Селигман
Стигна се до тази гледна точка в края на дълъг еволюционен процес, в който върховенството на закона бавно беше заменено от гигантски идиосинкратични бюрокрации, които са предназначени да криминализират провала, бедността и слабостта, от една страна, и да имунизирайте силата, богатството и успеха от друга страна.
Мат Таиби
Повечето хора напускат работа в края на деня, за да могат да се обградят с хора и да говорят, но и двете са неща, които правя по цял ден! Затова съм склонен да търся спокойствие в личното си време.
Матю Хъси
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
46
Следваща