Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 20
Не ме плаши със смъртта - това е естественият край на живота.
Жан Жироду
За вас не бих отишъл даже на края на света.
Жул Ренар
Характера ни кара да станем от леглото, придържането ни помага да действаме, а дисциплината ни позволява да стигнем до край.
Зиг Зиглар
Да мислиш както мислите вие, че всички освен вас са будали и кретени, сигурно е приятно и понякога ви завиждат за това. И все пак да смяташ целия свят само предмет на своята безпогрешна критика и подножие на собственото си величие, намирам, че никак не е хубаво, и съжалявам такъв човек, особено пък онези, които са принудени да живеят край него и да работят за него.
Иво Андрич
Всеки път, когато аз получавам добра роля, аз си казвам, че тя е последна. И по този начин аз я оформям до края.
Ингмар Бергман
В края на краищата децата не са само възрастни в процес на създаване. Те са хора, чиито настоящи нужди и права и опит трябва да бъдат взети на сериозно.
Алфи Кон
Не че Тео вярваше в религията, или в Бог, или в задгробния живот, просто знаеше, че такава голяма любов няма край.
Кейт Аткинсън
...убийството е неотделимо от политиката, както дипломацията или войната. В края на краищата, политиката балансира на острието на насилието.
Клифърд Саймък
Не му харесваше всичко това, когато за първи път дойде - целият боклук и бързането - но това му растеше, не беше и наполовина лошо. Да дойдеш в града беше като да влезеш в тунел, каза той, и да откриеш за твоя изненада, че светлината в края няма значение; понякога всъщност тунелът правеше светлината поносима.
Колъм Маккан
Земята не е лошо място за чакане на края. Падналият лист се връща към корените.
Лиу Цъсин
При всеки съмнителен случай единственото средство за да не се греши е да се предполага най-лошия възможен край.
Луи XIV
Началото на случките, преживени от мен в миналото, е ясно, краят им също е изживян, те вече не могат да бъдат променени. Но докато ги разказвам, през мен преминава едно чувство, като че ли краят на случките, преживени в миналото, може да бъде променен и аз съм можел да го променя... Никога ли не ви е обхващало подобно чувство?"
Азиз Несин
Ще доживее ли светът до края на света?
Аркадий Давидович
Ако ти си станал необходим на другия, ако си станал неотменима част от въздуха край него, от мислите му, никой не може да те изскубне от живота му.
Блага Димитрова
И краят на началото може да бъде начало на края.
Валентин Домил
Идиотизмът - това е глупост, домислена до края.
Генадий Малкин
Да вземе за пример... производството на карфички. Един работник изтегля телта, друг я изправя, трети я обрязва, четвърти заостря краищата, пети оформя края за главичката,; изготвянето на самата главичка изисва две или три самостоятелни операции; поставянето и представлява отделна операция, полирането на карфичката – съвсем друга; самостоятелна операция е дори завиването на карфичките в пакетчета.
Адам Смит
Животът на един пилот на самолет зависи от способността му да взема бързи решения на живот и на погибел. В края на засилването, преди излитането, пилотът прави проверка на системите, за да се увери, че самолетът е готов за полет. Всяка грешка при тази проверка и подготовка може да доведе до фатален край. Когато самолетът набира скорост, пилотът трябва да вземе второ бързо решение и то е дали самолетът е набрал достатъчно скорост да полети или клапаните на двигателя ще го накарат да остане на земята. Времето за вземане на това решение е по-малко от стотна от секундата. След като премине моментът на половината засилване, пилотът не може да промени решението си.
Джордж Патън
Ние дебютираме до самия си край, и смъртта също е дебют.
Лешек Кумор
Жените гледат на брака като на комедия, която започва със сватбата; мъжете - като на трагедия, която завършва със края на живота.
Мориц Готлиб Сафир
Всеки в края на краищата се оказва някой друг!
Оскар Уайлд
Не за това няма да те помилвам, че си бил глупав и ленив, а заради това, че на твоя ум му е тясно край мене. На мене ми трябват изпълнителни работници.
Петър I
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
46
Следваща