Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 15
Основен принцип на мителшпила е координиране действието на фигурите, и точно в него мнозинството шахматисти проявяват слабост. Мнозина опитват да атакуват, когато фигурите им са разпръснати по цялата дъска без всякакво съгласуване на техните действия, и в края на краищата с удивления търсят, в какво им е била грешката.
Хосе Раул Капабланка
Той беше виждал пистолет само веднъж, по-малък на бедрото на онзи стар помощник, пистолет, който винаги е смятал, че е по-скоро за показ. Той натъпка шепа смъртоносни патрони в джоба си, мислейки как всеки може да сложи край на живота си и разбирайки защо подобни неща са забранени. Да убиеш човек трябва да е по-трудно, отколкото да размахаш тръба в тяхната посока. Трябва да отнеме достатъчно време, за да може съвестта да ви попречи.
Хю Хауи
Трябва да мразя да мисля, че Сенатът ми беше толкова уморен в началото на службата ми, колкото и аз в Сената в края.
Чарлс Дауес
Но как да разберете дали краят е наистина добър за героите, освен ако не сте пътували с тях през всяка страница?
Шанън Хейл
Като актьор продължавате да учите. Това няма край.
Шридеви Капур
Когато решите да следвате определен път, трябва да го следвате до края и да не се отклонявате от него по лични причини.
Аун Сан Су Чи
Ако искате да сложите край на дългогодишния конфликт, трябва да сте готови да направите компромиси.
Аун Сан Су Чи
След края на Студената война две основни ядрени сили започнаха да намаляват ядрените си арсенали. Всяка от тях демонтира около 2000 ядрени бойни глави годишно.
Юзеф Ротблат
Вярвам, че Фейсбук ще стигнат до край. Те ще достигнат милиард членове и ще бъдат най-голямата компания в света. Това ще бъде платформа, през която всеки влиза в Интернет.
Бен Мезрич
Много писатели са склонни да пишат обобщаващи книги в края на живота си.
В. С. Найпол
Да изхвърлите жените, когато вече не са нужни на никого е най-голямото предателство, трябва да си тръгнете от тях, докато са млади или да живеете с тях до края на дните си.
Валентин Черних
Казвам си, че след четири деца коремът ми вече е толкова изпънат и отпуснат, че трябва да правя оригами, за да си закопча панталона. Още една бременност и до края на живота си бих била обречена на ластична талия.
Айлет Уолдман
В свят без бъдеще всеки момент е краят на света.
Алан Лайтман
Животът е момент в сезон. Животът е един снеговалеж. Животът е един есенен ден. Животът е деликатният, бърз край на сянката на затварящата се врата. Животът е кратко движение на ръцете и краката.
Алан Лайтман
Няма разлика в качеството между живот, изживян напред и живот назад, смята тя. Беше допаднала до този изостанал живот. В края на краищата това беше единственият живот, който тя имаше.
Габриел Зевин
В крайна сметка краят на живота има значение само за приятели, семейство и други хора, които преди сте познавали. За всички останали това е просто още един край.
Габриел Зевин
Бъдете внимателни какво правите добре, защото ще го правите до края на живота си.
Габриел Хамилтън
Историите се въртяха по приказни пътеки или по много човешки ежедневни. Мислите, че сте в края на книгата и това е само краят на глава.
Деб Калети
Самоубийството е най-тъпият възможен начин за отмъщение. Защо така? Защото хората, на които искате да отвърнете, са същите хора, които дори няма да ви запомнят седмица след като ви няма, докато хората, които искате да спестите най-много - хората, които ви обичат, са тези, ще трябва да живеят с болката от самоубийството ви до края на живота си.
Дейвид Либерман
Владимир Путин иска практически неща, като края на икономическите санкции, но също така иска далеч по-голямо влияние в Европа и в общите идеологически тенденции в света.
Дейвид Ремник
Независимо от рисковете, които поемаме, ние винаги смятаме, че краят е твърде скоро, въпреки че в живота повече от всичко друго качеството трябва да е по-важно от количеството.
Алекс Хонълд
Животът ми изглеждаше като стъклен тунел, през който се движех все по-бързо всяка година и в края на който имаше мрак. Когато промених мнението си, стените на стъкления ми тунел изчезнаха. Сега живея на открито.
Дерек Парфит
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
46
Следваща