Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 12
Не големите събития са тези, които ни нараняват най-много, а по-скоро най-малката, съмнителна промяна в тона в края на изречена дума, която може да разоре в най-дълбокото място на сърцето ти.
Стив Мартин
Хубавата рокля съществува максимум секунда. Или максимум до края на партито. Модата е илюзия.
Том Форд
В края на краищата, когато вълната отстъпва, става видно, кой плува гол.
Уорън Бъфет
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Да прозреш, че си смъртен означава да разбереш началото на ужаса; да познаеш неизбежността на смъртта означава да положиш край на ужаса.
Франк Хърбърт
Сами по себе си идеите са ценности, но всяка идея в края на краищата си остава само идея. Задачата е в това да я реализираш на практика.
Хенри Форд
Аз не искам да виждам края на популярната печатна журналистика.
Хю Грант
Нова идея е клин, който влиза само с дебелият край.
Бернар дьо Фонтенел
До сега още не е решено, и аз мисля, че човешката наука никога няма да реши, има ли край вселената или е безкрайна.
Галилео Галилей
Нито един човек не може до край да разбере другият и никой не може да уреди чуждото щастие.
Греъм Грийн
Най-добрия начин да разберете нещо до край е да опитате да научите на това компютъра.
Доналд Кнут
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
Във всеки от нас седи пружина. Тя непременно трябва да се навие до край, но да не се счупи.
Жан Кокто
Каквото и да се говори, скелетът все още малко прилича на човека. Той по-скоро ще оживее, отколкото пепелта. Пепелта е края.
Луи-Фердинан Селин
Напуснах Пекин в края на 80-те, за да живея в Хонконг, защото след като бях в черния списък на правителството, не можех да публикувам произведенията си на континенталната част.
Ма Дзиен
За какво са ми други? Аз не искам да бъда вагон, в който влизат и излизат. Имам нужда от един пътник, с който ще стигна до края.
Ал Пачино
Лъжата няма край.
Сенека
В съзнателния си живот, в края на живота си, това, което действително има значение, е: кого сте обичали и на кого сте предлагали любовта си.
Опра Уинфри
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Никога няма да изминеш своя път до края, ако се спираш да хвърлиш камък по всяко лаещо куче.
Уинстън Чърчил
Началото – половината от работата си свършил. Нека още половината да остане, отново започни и тогава всичко ще доведеш до край.
Децим Магн Авзоний
Така че с истината - има определен момент, в който човек може да каже, това е истината и тук поставям точка, спирам и преминавам към друго нещо. Съдията трябва да сложи край на обсъждането. Но за историка никога няма край на миналото. Може да продължи и да продължи и да продължи.
А. Б. Йехошуа
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
46
Следваща