Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Край" - страница 10
Рождението не е началото; смъртта не е края. Съществува безгранично битие; съществува продължение без начало. Битие извън пространството. Неприривност без начало във времето.
Джуандзъ
Защитата на правата на другите е най-благородният и красив край на човешкото същество.
Джубран Халил Джубран
Колкото повече знаете, толкова повече можете да създавате. Въображението в кухнята няма край.
Джулия Чайлд
Баща ми осъзна, че за мен да стана издател в неговата фирма щеше да е краят на фирмата!
Дик Бруна
Не може да имаш край. Това е невъзможно. Защото за разлика от филмите животът продължава. Никога не си на края, докато не умреш.
Е. Локхарт
Ах, чудесно е да повярваме на мечтата, докато стоим в младостта край звездното течение; Но по-голямото нещо е да се борим с живота и накрая: "Мечтата е вярна!"
Едуин Маркам
Бракът не е ритуал или край. Това е дълъг, сложен, интимен танц заедно и нищо не е по-важно от собственото ви чувство за баланс и избора на партньор.
Ейми Блум
Международният ред, установен в края на Втората световна война, със сигурност би могъл да бъде по-лош. Тази заповед обаче съдържаше определени фактори, които родиха в тях семената на нестабилността.
Ейсаку Сато
Светът беше като огромен червен килим пред мен, по който да вървя. И той се простираше на и отново, без край.
Елия Казан
Но, хвалещи се демони, ние отлагаме нашия край: как бихме могли да се отречем от проявата на нашата свобода, от нашата гордост?
Емил Чоран
Любовта е съд, който съдържа както сигурност, така и приключения, а ангажираността предлага един от големите луксове на живота: времето. Бракът не е краят на романтиката, това е началото.
Естер Перел
Нещото, което трябва да развием в света днес, е световният гражданин и да сложим край на този суров национализъм, който е източник на толкова много омраза по света.
Алис А. Бейли
Мен четири пъти са ми предлагали да се омъжа. Два пъти в началото на отношенията и два пъти в края. Аз никога не съм казвала "Не". Аз просто не съм давала отговор!
Жюлиет Бинош
Западната идеология вярваше, че светът е добър, защото е създаден от Бог за шест дни и че в края на всеки ден Той поглежда работата си и казва, че е добра.
Карол Куигли
...когато едно общество достига своя край, през последните няколко века имате... погрешно място на удовлетворенията. Намирате емоционалното си удовлетворение в това да спечелите много пари... или в това да докажете на бедните, полуголи хора в Югоизточна Азия, че можете да ги убиете в голям брой.
Карол Куигли
В живота доброто е това, че ти никога не знаеш, какво ще стане. Някой може да ти каже, че ти не можеш да станеш един или друг, а това е лъжа. Всеки може да бъде, това което иска да бъде, и съдбата играе голяма роля в това. Аз вярвам, че всеки е длъжен да подхранва живота на мечтите си и да ги следва. В края на краищата те могат да се сбъднат веднъж.
Катрина Каиф
Едно пътешествие, започнало веднъж, няма край.
Киран Десаи
Или решавате да останете в плиткия край на басейна или да излезете в океана.
Кристофър Рийв
Децата са началото на всичко или края на всичко, ако не се погрижиш за тях.
Лара Фабиан
В реални катастрофически ситуации меланхолиците се държат по-рационално и спокойни, от хората, не склонни към депресия. Просто защото, всичко им е познато, живеейки така всеки ден. Краят на света преди всичко е състояние на съзнанието. Аз, например, изпитвам чувство на безпокойство и непонятна тревога пет години.
Ларс фон Триер
Когато бях обучен за журналист, като репортер за расови отношения в Нашвил, отразяващ края на движението за граждански права, ни беше строго забранено да използваме местоимението от първо лице. Около него имаше някакъв електрически заряд. Да изляза от скривалище и да използвам думата "аз" ме плашеше много.
Лорънс Райт
Пасифистката пропаганда и резолюциите на парламентаристите насърчават подобни договори и към края на деветнадесети век броят им значително се увеличава.
Лудвиг Квиде
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
46
Следваща