Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бъдеще" - страница 45
Защо не сложите данък върху въглеродните емисии. Това би събрало много пари, би намалило щетите за околната среда в бъдеще, щеше да реши толкова много проблеми и би било много по-конструктивно нещо да се направи, отколкото да се мисли за повишаване на данъка върху дохода.
Робърт Енгъл
За тях [студентите] е много трудно, освен ако нямат стипендии или богати родители. Наричат студентските заеми инвестиции за бъдещето, но като всяка инвестиция, тя е рискована, защото бъдещето е неясна величина. Обаче, ако не инвестираш в бъдещето, може и да обръщат хамбургери до края на живота си. Така че си е истинска дилема.
Маргарет Атууд
Ако тебе не те интересува миналото, едва ли бъдещето ще се заинтересува от тебе.
Валентина Беднова
Способен е да трогне до сълзи слушателите си, рисувайки им бъдещето.
Веслав Брудзински
Във всяко едно отношение семейството е връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Бъдещето на археологията лежи в руините.
Ерих фон Деникен
Бъдещето принадлежи на тези, които виждат възможностите, преди те да станат явни.
Джон Скъли
Ако АЗ съм успяла да стана негово МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ и БЪДЕЩЕ .. ТОЙ е МОЙ !!! И все пак, ако някоя жена успее да го откъсне от мене, то НЕ тя ще ми го отнеме, а аз сама ще го отнема от себе си, защото НЕ ще му бъда достатъчно нужна. Значи НЕ съм била достатъчно крепко вплетена в корените на мислите му, на съдбата му, на дните му. Би трябвало най-сетне да стигна до тая проста истина.
Блага Димитрова
Предпазливият оптимист вярва, че ще доживее до светлото бъдеще; непредпазливият – че ще го преживее.
Валентин Домил
В никоя работа няма бъдеще. Бъдещето е в човека, който върши работата.
Джордж Крейн
Проблемът непрекъснато да се тревожите за сигурността си в бъдеще е в това, че се чувствате несигурни в настоящето.
Харлан Милър
Какво е важно за нас? Да сме независими, самостоятелни, суверенни и да гарантираме развитие за бъдещето, както сега, така и за бъдещите поколения? Или да имаме опаковка днес?
Владимир Путин
Народ, който не уважава миналото си, не заслужава уважението на настоящето и няма право на бъдеще.
Йозеф Пилсудски
Уверен съм, че в обозримо бъдеще никой въоръжен конфликт няма да приеме формата на изправени един срещу друга огромни сухопътни армии в разгърнат боен ред, както това стана през Първата и Втората световни войни, или какъвто бихме имали, ако НАТО се беше изправил пред Варшавския договор на бойното поле.
Норман Шварцкопф
Ако човечеството знаеше своето бъдеще, не би се смяло толкова, разделяйки се с миналото си.
Виктор Шендерович
Струва ми се..., че нашето минало си има голямо бъдеще.
Виктор Шендерович
Ние сме едновременно обременени и благословени с огромната отговорност на свободната воля - силата на избора. Бъдещето ни до голяма степен се определя от решенията, които взимаме сега. Не можем винаги да контролираме обстоятелствата, но можем, и на практика избираме как, да реагираме на възникващите събития. Възвръщайки си могъществото на свободния избор, ние всъщност дръзваме да живеем пълноценно в този свят.
Дан Милман
Човек никога не е доволен от настоящето, само миналото е добро в очите му още и бъдещето.
Мика Валтари
Когато в бъдещето няма надежди, настоящето става отвратително горчиво.
Емил Зола
Миналото и бъдещето са двете половинки на живота; едната казва "никога", а другата - "винаги.
Алфонс дьо Ламартин
Геният е съвестта на миналото и мозъкът на бъдещето.
Анатол Франс
Има три капана на сатаната, крадящи радостта и мира в душата: - съжаление за миналото - страх за бъдещето - неблагодарност за настоящето.
Антоний Велики
Предишна
1
...
44
45
(Текуща)
46
47
Следваща