Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бъдеще" - страница 40
Страна, която вярва, че никога не е правила грешки, е държава, която може да направи грешки по всяко време. Но държава, която вярва, че е направила само грешка или е направила толкова ужасно, нелекирано количество грешки в миналото, вероятно ще се превърне в страна, която е склонна да се съмнява в способността си да направи някое добро в бъдеще.
Дъглас Мъри
Като алтернатива бихме могли да продължим така, както сме: да пренебрегнем или намалим рисковете и да поставим отговорност за действия на друго място. Но това би означавало да заложим на монументална хазартна игра с бъдещето на нашите деца и един вид толкова интелигентен като нашия със сигурност не би направил това. Ще стане ли?
Дънкан Кларк
Човечеството е овладяло почти всички територии на земното кълбо, но развитието на територията на мозъка все още е въпрос на бъдещето.
Евгени Торчинов
Който ревниво крие миналото, той е малко вероятен в бъдещето.
Александър Твардовски
Вярвам, че конкуренцията в бъдеще няма да бъде само рекламна конкуренция между отделни продукти или между големи асоциации, но и в допълнение ще бъде конкуренция на пропагандата.
Едуард Бернайс
Сега тя беше принудена отново да се изправи срещу факта, че не мисли за бъдещето, освен да продължи напред и никога да не върви по стъпките си.
Ейдриън Чайковски
Западните родители се опитват да зачитат индивидуалността на децата си, насърчавайки ги да преследват истинските си страсти, подкрепяйки избора им и осигурявайки положителна подкрепа и подхранваща среда. Обратно, китайците вярват, че най-добрият начин да защитят децата си е като ги подготвят за бъдещето, дават им възможност да видят на какво са способни и ги въоръжават с умения, работни навици и вътрешна увереност, които никой никога не може да поеме далеч.
Ейми Чуа
Моята цел като родител е да ви подготвя за бъдещето, а не да ви накарам да ме харесвате.
Ейми Чуа
Кучетата ми не могат да направят нищо - и какво облекчение. Не поставям никакви изисквания от тях и не се опитвам да оформя тях или тяхното бъдеще. В по-голямата си част им вярвам да направят правилния избор за себе си. Винаги с нетърпение очаквам да ги видя и обичам просто да ги гледам как спят. Каква страхотна връзка.
Ейми Чуа
Чудесно е, когато изучаването на миналото води до прогнозиране на бъдещето.
Елизабет Гаскел
Болката е страхотен учител. Няма бъдеще в нараняването.
Елизабет Лоуел
Има идеи, за които в бъдеще ще бъде лесно да се каже, че просто нямаме езика за сега.
Елиф Батуман
Технологията е важна, защото създава бъдещето. Ние можем да бъдем част от "следващото" и да създаваме неща, които не съществуват.
Ем Си Хамър
Не виждам в бъдещето и не мога обективно да оценя това, което съм направил в миналото. А субективно, честно казано, аз съм доволен от всичките ми работи. Във всеки филм е вложен много труд, и аз не мога да назова един или даже десет, които считам за най-добри. За мен те са, като деца - всички са хубави.
Енио Мориконе
Бъдещето не се отгатва, а се строи.
Енрике Марискал
Историята на "Много гладна гъсеница" е за надеждата. Вие, като малката гъсеница, ще пораснете, ще разгърнете крилата си и ще отлетите в бъдещето.
Ерик Карл
Човешката драма достига своя развръзка. Голямото разкриване наближава, време, когато силовите структури на света започват да се рушат и хората на сърцето изпяват нова истина. Много гласове се присъединяват към припева, много крака вървят по пътеката, много умове мечтаят за възможности за великолепно бъдеще. Защото под кризите, които се очертават на всяко ниво на цивилизацията, глобалното сърце се пробужда, побеждавайки ритъма на нов и славен танц, призовавайки ни към по-добър начин на живот.
Енодиа Джудит
В миналото се крие и бъдещето...
Ерика Йохансен
Министъра никога не отказва. Министъра казва: вашата молба ще бъде удовлетворена в близко бъдеще.
Ернест Легуве
За повечето двойки, които идват при мен - особено след разкритието на афера, когато са в състояние на криза и се страхуват от загубата на предвидимо бъдеще - те започват да водят разговори за първи път за любов, секс, моногамия и брак. Повечето двойки не преговарят или дори не разговарят за някое от тези неща, докато кризата в аферата всъщност не ги принуди. Защо е необходима изневяра, за да ни накара да говорим за нещата, които трябва да са там от самото начало?
Естер Перел
Мисля, че преди да се роди синът ми, не съм имал силно усещане за бъдещето. Живеех в този вид безкрайно настояще.
Етгар Керет
Любопитно е, тъй като животът ми в бъдеще се стеснява, сегашното ми време се ускорява и увеличава и понякога ме оставя. Дните ми днес трябва да са седемдесет и два часа, но съм наясно, че това няма да ми помогне да ги преживея по-добре. Това, което знам е, че все по-малко мисля за бъдещето. Той стана по-малко присъстващ и оставя повече място за днес.
Жак Саломе
Предишна
1
...
39
40
(Текуща)
41
...
47
Следваща