Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бъдеще" - страница 2
Бъдещето ни тревожи, а миналото ни задържа. Ето защо настоящото ни се изплъзва.
Гюстав Флобер
Светът е пълен с хора, чиято представа за задоволително бъдеще всъщност е връщане към идеализираното минало.
Робъртсън Дейвис
Ако е вярно, че човечеството се учи от своите грешки, нас ни очаква блестящо бъдеще.
Лоурънс Питър
Бъдещето на нацията е в ръцете на майките.
Оноре дьо Балзак
Предвиждането е много трудно – особено що се отнася до бъдещето.
Нилс Бор
Не се опитвам да опиша бъдещето. Опитвам се да го предотвратя.
Рей Бредбъри
Не знаейки миналото, е невъзможно да се разбере истинският смисъл на настоящето и целите на бъдещето.
Максим Горки
Империите на бъдещето са империи на разума.
Уинстън Чърчил
Един от начините да си избереш бъдеще е просто да повярваш в това, че то е неизбежно.
Ричард Бах
Не можеш да се бориш срещу бъдещето. Времето е на наша страна.
Уилям Гладстон
Хората никога не са доволни от настоящето и имайки малко надежди за бъдещето, украсяват невъзвратимото минало с всички цветове на въображението си.
Александър Пушкин
Не желая бъдеще, което ще прекъсне връзките ми с миналото.
Джордж Елиът
Историята е съкровищница на нашите деяния, свидетелка на това което е отминало, пример и поучение за настоящето, предупреждение за бъдещето.
Мигел де Сервантес
Аз не работя толкова за настоящето, аз работя за бъдещето.
Никола Тесла
Имам много лоши отношения с бъдещето. Нашите възгледи не съвпадат, понеже ние просто се игнорираме един друг.
Пийт Дохърти
Депресия - това е неспособността да създаваш бъдеще.
Роло Мей
Циник не е просто този, който чете горчиви уроци от миналото, той е и този, който е трайно разочарован от бъдещето.
Сидни Харис
Миналото е източник на знания, а бъдещето е източник на надежда. Любовта към миналото предполага вяра в бъдещето.
Стивън Амброуз
Бъдещето принадлежи на тълпите.
Дон ДеЛило
Либерал е мъж или жена или дете, които очакват по-добър ден, по-спокойна нощ и светло, безкрайно бъдеще.
Ленард Бърнстейн
Нито един умен, нито един смел човек няма да легне на пътя на влака на бъдещето и да чака то да мине през него.
Дуайт Айзенхауер
Гледам към бъдещето, защото там смятам да прекарам остатъка от моя живот.
Джордж Бърнс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
47
Следваща