Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 4
Факт е, че картини, които не приличат на реалността, не трябва да бъдат одобрявани и дори ако са технически изрядни, това не е причина те да бъдат оценявани направо като правилни, ако на обекта им липсват принципите на реалността, изпълнени без нарушения.
Витрувий
Втора причина, поради която науката не може да замести преценката, е поведението на финансовите пазари.
Мартин Фелдщайн
Основните научни заключения относно изменението на климата са много стабилни и по основателна причина. Ефектът от парникови газове е проста наука: парниковите газове улавят топлината и хората отделят все повече парникови газове.
Николас Стърн
Не се бойте от Бога - бойте се от самите себе си. Ти сам си творец за твоите ползи и причина за своите бедствия. Ада и рая се намират в твоята собствена душа.
Пиер Марешал
Бих искал да ви предложа, че причината за всички икономически проблеми е, че имаме икономическа система, която се опитва да поддържа еднаква стойност между две неща, които би било по-добре да се признаят от самото начало като неравностойни.
Пол Дирак
Да бъдеш уместен в цитирането е прекрасен и опасен дар. Прекрасен, защото украсява речта на мъжа с бижута на други мъже; опасно по същата причина.
Робъртсън Дейвис
Ако присъствието на електричество може да стане видимо във всяка част на веригата, не виждам причина, поради която информацията да не може да се предава моментално от електричеството.
Самюъл Морз
Американците очакват от нас да отидем във Вашингтон по правилната причина, а не само да се смесим с правилните хора.
Сара Пейлин
Който иска да работи търси средства, който не иска - причини.
Сергей Корольов
Има ли нещо по-ужасно от вечното движение, отколкото да правиш и правиш и правиш, без причина, без съзнание, без промяна, без край?
Т. Х. Уайт
Японската традиционна архитектура е създадена въз основа на тези условия. Това е причината да имате много висока степен на връзка между външната и вътрешната страна в архитектурата.
Тадао Андо
Музика - това е изкуството да натъжаваш и радваш без причина.
Тадеуш Котарбински
...Ние откриваме в природата на човек ти основни причина за войната: като първа съперничество; като втора, недоверие, като трета жаждата за слава.
Томас Хобс
Тук сме с причина. Вярвам, че малкото от причините е да хвърляш малко факли, за да водиш хората през тъмнината.
Упи Голдбърг
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
Надявам се работата ми да е вдъхновила млади художници. Винаги съм се опитвал да запазя свободата си като художник и чувствам, че това е една от основните причини да имам успех.
Франк Фразета
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
Метафизичните принципи са примамливи преки пътища, но не и надеждни ръководства. Има основателни причини, поради които нещата често се случват по причини - а също и причини, поради които това не е основен принцип.
Шон Карол
Човек почти винаги обича по други причини, отколкото смята. Любовникът е склонен да бъде толкова пълен с тайни от себе си, колкото и обектът на любовта му от него.
Бен Хеч
Причината, поради която хората губят изцелението си, е защото започват да се питат дали Бог наистина го е направил.
Бени Хин
Съзнателният ви живот е сложна рационализация на фактите, които наистина правите по други причини.
Вилаянур Рамачандран
Грешките не се правят просто така, винаги има причина. Затова всеки път трябва да правим нови прекрасни грешки.
Виле Вало
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
48
Следваща