Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 24
[...] може да причини нещастие, ако се приберете веднага от гробището. Смъртта трябва да бъде оставена някъде по пътя, за предпочитане в механа, където тя, опиянена от алкохол, ще се разпространи на някой друг и ще остави семейството само в траур за известно време.
Миленко Ергович
Ако вие съставите списък от причини, поради които двама стъпват в брак, и списък от причини, заради което те се развеждат, ще бъдете поразени от числото съвпадения в двата списъка.
Мигнън Маклафлин
Когато видим човешката раса, трябва да видим преди всичко околната среда и храната. Историците пишат за социалните промени, без да вземат предвид тези фактори. Ето защо им е трудно да видят причините за упадък и просперитет в обществото.
Мичио Куши
Ако има събитие по някаква причина, което пречи на интернет или мрежовите комуникации, могат ли хората да се справят с него? Изглежда, че нашата зависимост от тези системи е толкова голяма, че пространството за маневриране е много малко. Така че това е проблематично.
Миша Глени
Животните убиват заради храна. Човек убива с всякаква причина.
Миша Дефонсека
Изоставете стремежа да опростите всичко, да търсите формули и лесни отговори и да започнете да мислите многоизмерно, да се възхвалявате в мистериите и парадоксите на живота, да не се страхувате от множеството причини и последствия, които са присъщи на всяко преживяване - да оценим факта, че животът е сложен.
Морган Скот Пек
Ако нямате какво да криете, няма причина да не сте прозрачни.
Мохамед ел Барадей
Човек не трябва да насърчава просяците и да, прав си, много по-добре е да даряваш на благотворителни организации, които се занимават с причините за бедността, отколкото на него, същество, което е просто неин симптом.
Мохсин Хамид
Има причина пророците да правят чудеса; езикът няма силата да опише вярата.
Мохсин Хамид
Самооценката на поета, навярно, по отношение на неговите стихове по време на работа е винаги пристрастна и обусловена от множество сложни причини.
Надежда Манделщам
Мисля, че имаше причина Бог да ми помогне да избягам... и не приемам свободата си за даденост.
Надия Мурад
Не е вярно, че причината да съм в беда е, че гоня жени. Всички неприятности започват, когато ги настигна.
Найджъл Которн
Всичко, което възприемаме, се случва във времето и пространството и всяка промяна има причина. Но според Кант това не се дължи на начина, по който реалността в крайна сметка е: тя е принос на нашия ум. Нямаме директен достъп до начина, по който е светът. Нито пък можем да свалим очилата и да видим нещата такива, каквито са в действителност. Ние сме останали с този филтър и без него не бихме могли да изпитаме нищо. Всичко, което можем да направим, е да разпознаем, че е там и да разберем как влияе и оцветява това, което преживяваме.
Найджъл Уорбъртън
Процесът, а не резултатите, трябва да са причината писателят да пише. В противен случай създаването на роман на четиристотин страници е твърде пренебрежителна задача.
Нанси Крес
За мен е достатъчно лошо да правя избори, които накърняват собствените ми отношения с Бог. Колко по-сериозно е да бъдеш причина някой друг да реши да съгреши? Не само трябва да избера пътя на святостта заради Бога и заради себе си; Трябва да го направя и заради другите.
Нанси Лий Демос
Да бъдеш изключен от местната църква, по някаква причина, е опасен начин на живот. Тези "самотни рейнджъри" не само пропускат благословиите да функционират в контекста на тялото на Христос, но като самотни овце далеч от безопасността на стадото и бдителната грижа на пастира, те са уязвими за хищници на всеки вид.
Нанси Лий Демос
Причината, поради която изглеждаме щастливи в очите ви, докато гледаме телевизионни реклами, трябва да е, че през всички останали моменти сме по-малко стабилни и спокойни, а лицата ни са по-безразлични. Може би това, което получавате, когато ни гледате, докато гледаме реклами по телевизията, е кратък поглед към истинските нас.
Наоки Хигашида
Мазнините не са причина за затлъстяване и мазнините не са причина за атеросклерозата. Мазнините в тялото не се втурват в телесните мазнини, а се опитват да ни стоплят, украсяват, развеселяват и осигуряват полови хормони. И именно постната диета с ниско съдържание на мазнини е причината за много проблеми с плодовитостта, косата, ноктите, настроението и либидото.
Наталия Зубарева
Често имам чувството, че книгите ни намират по причини и ние ги четем, когато имаме най-голяма нужда от тях.
Нийл Патрик Харис
Театърът за мен е свързан с издържането на човешката истина. Специалните ефекти могат да бъдат част от това, но когато замъглят каква е причината да дойдем в театъра - да видим отражения на нашето объркано човечество - театърът се е изгубил.
Нийл Патрик Харис
Малко вероятно е някоя от тези природни опасности да ни причини в рамките на следващите 100 години, ако вече сме оцелели 100 000. За разлика от това, ние въвеждаме чрез човешка дейност изцяло нови видове опасности чрез разработване на мощни нови технологии. Нямаме данни за оцеляване на тези.
Ник Бостром
При хроничен стрес тялото ви е по-склонно да навлезе в състояние на болест. Неспособно да постигне естествения си баланс, то не може да функционира както трябва. Ефектите на вълната могат да бъдат дълбоки. И все пак западната медицина ни е обучила да се фокусираме върху симптомите, а не върху основните причини като стреса.
Ник Ортнър
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
48
Следваща