Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 23
От друга страна, постоянните причини произвеждат безпомощност далеч в бъдещето, а универсалните причини разпространяват безпомощност във всичките ви начинания.
Мартин Селигман
По-рано видяхме, че поведението на другите може да бъде стимул за нашите чувства, но не и причината.
Маршал Розенберг
Причината да сте бегач е, че обичате да бягате. Целта на всичко, което правите като бегач, трябва да бъде да увеличим запазването на вашето удоволствие от бягането.
Мат Фицджералд
Аз обичам филми, телевизионни сериали и особено книги за надеждата, които те ни даваха. Книгите сами по себе си станаха за мен причина да живея.
Мат Хейг
Крайната причина за медитация е да трансформираме себе си, за да можем по-добре да трансформираме света.
Матийо Рикар
Не получавам често лошо настроение, тъй като това не помага на нищо и замъглява преценката ми, но със сигурност виждам, че понякога нещата вървят ужасно погрешно. Трябва да разберем причините за това и да работим за изграждане на нови условия, които да доведат до по-добри обстоятелства.
Матийо Рикар
Всички ние имаме способността да изучаваме причините за страданието и постепенно да се освобождаваме от тях ... не е важна величината на задачата, а големината на нашата смелост.
Матийо Рикар
Живеем в много мързеливо общество, в което и най-малкият дискомфорт се смята за погрешен, но този дискомфорт е налице с причина. Предполага се, че ще предизвика някаква форма на действие, някаква форма на промяна, осъзнаване на истина - нещо и мисля, че светът на самопомощ ви кара да вярвате, че трябва да сте щастливи през цялото време.
Матю Хъси
Хората намират смисъл там, където не съществува, защото искаме да създадем усещане за ред в тази хаотична вселена. Нарича се апофения. (И това също е причината хората да вярват в Бог.)
Меган Макафърти
Опитвам се да не афиширам желанията си. Ако ги откажа, тогава няма причина да се страхуваме от разочарование, ако желанието не се сбъдне, нали?
Меган Макафърти
Хората не спазват закон само защото им е казано. Но ако те знаят последиците от дадено деяние и го направят така или иначе, това е съзнателен и информиран избор и нямат причина да протестират срещу наказанието.
Мелани Роун
Романтиката няма причина да бъде предпазлива.
Мери Балоу
Историята на изкуството не е само история на артистите; това е и историята на хората, които са гледали изкуството. И тази по-широка перспектива може да ни помогне да видим някои от причините, поради които изкуството на древния свят все още трябва да има значение за нас.
Мери Биърд
Причината, поради която британската театрална традиция е водеща в света в гръцката драматургия, е, че има процъфтяваща традиция на хора, които преосмислят гръцката трагедия.
Мери Биърд
Страхотните обрати на сюжета на живота ще се подредят, както сметнат за добре, независимо колко безпокойство и планиране прави човек предварително. Това не е причина за тревога. Точно обратното; това е утешително напомняне, че безпокойството няма никаква цел. По-лошото е, че отнема ценно време, което би могло да бъде по-добре прекарано в четене на романи, разходки в сенчест парк, среща с приятели за чай и бисквити и всякакви също толкова приятни занимания.
Мерироуз Ууд
Ето причината номер едно, поради която американците са тежки: мозъкът, много умно, иска хранене. Но средният американец не яде хранителни вещества; той или тя яде празни калории. Така че приключвате с тези 2000 калории и мозъкът ви казва: Продължете, докато не получите хранителни вещества.
Мехмет Оз
Четох блог за този млад режисьор във Филипините, който направи кратък филм, и един от героите във филма чете моя роман и след това започва да обсъжда романа с някого. Идеята, че моята книга може да вдъхнови друг художник и да бъде част от работата на този друг художник... това е причината да пиша.
Мигел Сихуко
По някаква причина оръжията винаги са красиви. И дори по-опасните, обикновено са по-красивите.
Анатолий Приставкин
Липсата на държавен капацитет - тоест на услугите и защитите, които хората в богатите страни приемат за даденост - е една от основните причини за бедността и лишенията по света.
Ангъс Дийтън
Всичко има скрита причина, нужно е само да разбереш, каква е тя.
Анджей Вайда
Че утре също е ден, може да звучи утешително за глупаците, скъпа моя. За поддръжници на здравословна храна, но не и за сериозни хора. За тези, които пушат, пият и остават будни през нощта. Те гледат срещу общото убеждение, че няма какво да се очаква. Защото може би няма. Но това не е причина да не бъдете будни.
Анджей Сташук
Не съм направила нищо, но това може да е достатъчна причина да ме осъдят на смърт.
Анджела Картър
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
48
Следваща