Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 20
В действията на моите отрицателни персонажи винаги има причини, за разлика от реалният живот: където ако някой е извършил престъпление, аз не мисля за мотивите му.
Гийермо дел Торо
За поета радостта от живота е причина за вярата, за святията - те е плод.
Гилбърт Кийт Честъртън
Другите жени гледаха на мен като на конкурентка. И това ми причини много болки.
Грейс Кели
Аз съм за "инструменти", а не за "училища" на терапията. За мен терапевтичните школи се съревновават подобно на религиите или дори култовете, като всички твърдят, че знаят причината и имат най-добрия метод за лечение на хората.
Дейвид Бърнс
Накрая всички умираме, но няма причина да умрем в средата.
Дейвид Мамет
Човек може да е като хиляди други, но изведнъж е закачил подходящата тематична струна и по някаква причина започва музиката на общуването.
Александър Деревицки
Но въпреки че може да има присъщи причини за недостига на земя, няма съществени причини за недостига на капитал.
Джон Мейнард Кейнс
Част от причината моите приятели и аз да постигна успех е, че винаги си помагахме.
Джордж Лукас
Светът търси от нас лидерство. Ние сме го предоставяли в миналото; основната причина, поради която антиамериканските чувства са толкова силни в света днес, е, че ние не ги предоставяме в настоящето.
Джордж Сорос
Сицилианците никога няма да искат да се усъвършенстват поради простата причина, че вярват, че са перфектни.
Джузепе ди Лампедуза
Общият морал сега третира раждането като отклонение. На практика не са останали основателни причини за упражняване на плодовитостта.
Джърмейн Гриър
Човек трябва да може да променя своите убеждения по сериозни причини от нравствен порядък. Ако той променя своите убеждения от съображения за изгода, - то това е висша безнравственост. Ако интелигентния човек с размишления стигне до други мисли, чувствайки своята погрешност, особено по въпроси, свързани с морала, - това не може да отпадне.
Дмитрий Лихачов
Кучетата и котките по някаква причина разбират хората много по-добре от самите хора.
Елинор Портър
Всеки организъм започва да умира с момента на раждането и носи сам в себе си причината за неговото предстоящо разрушение.
Жан-Жак Русо
Всяка причина трябва да е по-проста от своето следствие.
Исак Нютон
Медицина - това е изкуството да се правят изводи за симптоми на болести на основание причината на смърта.
Йожен Йонеско
Чувственото развращение е по-скоро следствие, отколкото причина за влошеното здраве.
Карл Бьорне
Софи Жермен доказа на света, че дори една жена може да постигне нещо в най-строгите и абстрактни науки и поради тази причина би заслужила почетна степен.
Карл Фридрих Гаус
Безнадеждните причини са единствените, за които си заслужава да се борим. Борбата за данъкоплатците е най-безнадеждната от всички тях.
Лари Нивън
Различните неща произхождат от различни причини.
Лари Пейдж
Невежеството се насърчава, така че хората да не могат да разберат къде е причината за тяхното страдание.
Лион Фойхтвангер
Защото причината за всяко зло е в невежеството на народа и то се подкрепя и насърчава от църквата.
Лион Фойхтвангер
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
48
Следваща