Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 17
Значи просто човешката природа ли е да вярваме, че нещата се случват с някаква причина – да намерим частица смисъл дори в най-лошите преживявания?
Кристина Бейкър Клайн
В крайна сметка издръжливостта е единствената причина да съществуваме. Ние мислим за себе си като за най-смъртоносните животни в природата, но истината е, че голият човек е най-големият слабак в дивата природа. Нямаме зъби, нокти, сила и скорост.
Кристофър Макдугъл
Ако мъж иска да има романтична връзка с теб, той се опитва да те целуне. Това е цялата история и ако той не те целуне, никога няма причина да го чакаш.
Къртис Ситенфелд
Вярно е, че се интересуваме от мащаба, но има много основателни причини за това.
Лакшми Митал
...причината да мислим, че технологията на компютърната графика е успяла да фалшифицира реалността е, че през последните сто и петдесет години сме приели образа на фотографията и филма като реалност.
Лев Манович
Най-голямата причина за промяната на обществото днес е, че хората вече не вярват в ортодоксалната религия. Ходят на църква, но вече не вярват в Бог.
Ли Хонгджъ
Исус никога не е инструктирал хората да правят това, което е правилно, защото е правилно; все пак това е истинската причина, поради която те трябва да го правят.
Лизандър Спунър
Всички християни трябва да могат да формулират причините, поради които вярват в това, в което вярват – не само заради нашите духовно объркани приятели, но и за да имаме по-дълбока и по-уверена вяра.
Лий Стробъл
Обичах го толкова много. Това не промени всички причини, поради които не можехме да бъдем заедно, но ме накара да се връщам в тялото му, накара кожата ми да търси кожата му отново и отново в тъжния танц, който правихме.
Лиса Ангър
Никой гангстер никога не е щастлив, когато е в мир. Основната причина той е в бизнеса е да елиминира враговете си.
Лоренцо Каркатера
Хъбард създава църквата на сциентологията в Холивуд през 1954 по някаква причина. Той разбра, че знаменитостите са все по-често характеристика на американския обществен живот и самите знаменитости ще бъдат почитани като второстепенни божества в древния свят. Идеята беше: ако можете да ги получите, помислете колко хора биха последвали.
Лорънс Райт
Мъжките любовни вериги получават допълнителен удар, когато нивата на стрес са високи. След интензивно физическо предизвикателство, например, мъжете ще се свържат бързо и сексуално с първата желаеща жена, върху която погледнат. За разлика от това жените ще отхвърлят напредъка или проявите на привързаност и желание, когато са подложени на стрес. Причината може да е, че хормонът на стреса кортизол блокира действието на окситоцин в женския мозък, рязко спирайки желанието на жената за секс и физическо докосване.
Луан Бризендайн
Казвам ви това само по една и единствена причина: Колкото и да сте сигурни в нечия любов, винаги е приятно да я чуете.
Майк Гейл
Типичната западна диета е причина номер едно за преждевременна смърт и причина номер едно за инвалидност. С други думи, дългият и здравословен живот до голяма степен е въпрос на избор.
Майкъл Грегър
И отново краят на света се отлага по технически причини.
Аркадий Давидович
Никога не говори неуважително за някого без причина.
Стоунуол Джаксън
"Най-умният винаги отстъпва" – каква велика мисъл! Тя обяснява причината за господството на глупостта в света.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Нашият мир и просперитет никога не могат да се приемат за даденост и трябва постоянно да се грижат за тях, така че никога повече да нямаме причина да строим паметници на нашата паднала младост.
Елизабет II
Хората се женят по различни причини и с различен резултат. Но да се ожениш по любов е все едно да си навлечеш неминуема трагедия.
Джеймс Бранч Кейбъл
Безплодността на полицейските мерки разкрива обичайните средства на лошите правителства – предотвратявайки последствията от злото, усилват неговите причини.
Василий Ключевски
Един човек е обичан просто, защото е обичан. Няма нужда да има причина за любовта.
Паулу Коелю
Писмото ми, написано в състояние на силна възбуда, е възможно доста да те е засегнало, за което от цялата си душа съжалявам, ако е така. Но не мисля, че не съм бил прав. Предоставям на теб самия да отсъдиш дали съм имал достатъчно основателна причина да се горещя. Ти все пак знаеш, ти трябва да знаеш колко много те обичам.
Хайнрих Маркс
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
48
Следваща