Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина" - страница 11
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
Може да се опише само това, което се поддава на описание. И така, по чисто технически причини да изпусне най-важното.
Славомир Мрожек
Случайно си мисля, че политиката те прави избираем, но причината за това е, че политиците понякога говорят за избираемост, сякаш това е просто въпрос на измама на обществото. Всъщност това е въпрос на убеждаване на обществеността и според моя опит обикновено обществеността го разбира правилно.
Тони Блеър
Еволюцията от животно към човек се определя основно от факта, че с течение на времето има по-малко причини за страх.
Уилям Джеймс
Търся причина да плача, но не смятам, че това само по себе си е причина.
Фредерик Бегбеде
Не трябва да съдиш за ценността на научното откритие, изхождайки от причините за неговото извършване.
Беноа Манделброт
Основната причина човек да прави грешки се крие в постоянната борба на чувствата с разума.
Блез Паскал
Любов - тя пречиства, възнася на небесата, издига те над всичко - над страховете, над суетата, над проблемите, над всичко... Тя дарява свобода и щастие. Това е причината, поради която всички ние трябва да сме тук.
Бритни Спиърс
Нашата икономическа система, работеща с цел печалба и разхищение и основана предимно на добивната промишленост, е причината за изменението на климата. Пропиляхме земното съкровище и вече не можем да го използваме евтино.
Вивиан Уестууд
Казват, че старостта прави хората мъдри: не разбирам, как е възможно да обичаме следствието, ако причината за него е отвратителна.
Джакомо Казанова
Да подхранваш душата означава да станеш по-добър, по-състрадателен, по-мъдър и по-любвеобилен, често чрез вземането на трудни избори, които насърчават растежа, а не безопасността. Подхранването и израстването на душата е самата причина за човешкия живот...
Джоан Борисенко
Винаги има дузина причини да не се прави нищо . И само една причина да се направи нещо. Това е, когато искате.
Джон льо Каре
Четенето дава на човек възможността за изход от реалността тъй като отваряйки книгата, аз се потапям в нея, без следа. Това е единствената причина, поради която в детството си аз не избягах от родният ми дом.
Дийн Кунц
Може да се наложи да решим проблемите не чрез премахване на причината, а чрез проектиране на пътя напред, дори ако причината остава на място.
Едуард де Боно
Всяка нова крачка може да завърши с неуспех - това е една от причините, каращи хората да се страхуват от свободата.
Ерих Фром
Любимата жена е тази, която може да причини повече страдания.
Етиен Рей
По този начин азът осъзнава себе си, поне в практическото си действие и се открива като причина сред другите причини и като обект, подчинен на същите закони като другите обекти.
Жан Пиаже
За мен, както лично, така и за писането ми, е жизнено важно да мога да се върна в Китай свободно, така че забраната за влизане ми причини дълбока загриженост и страдание.
Ма Дзиен
Ако войната е причина за злините, то мирът ще бъде тяхно изцеление.
Квинтилиан
Двете най-чести причини за нещастието на хората са: от една страна, незнанието колко малко им е необходимо, за да бъдат щастливи, а от друга, мнимите потребности и безграничните желания.
Клод Адриан Хелвеций
Така, че дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най-важното, продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.
Мерилин Монро
Следователно обикновеният практичен архитект не е в състояние да посочи достатъчно причини за формите, които приема; и теоретичният архитект също се проваля, хващайки сянката вместо субстанцията.
Витрувий
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
48
Следваща