Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Причина"
Безделието и празнотата не само раждат невежество, но и в същото време се явяват причина за болести.
Авицена
Щастлив е този, който е успял да установи причините за нещата.
Вергилий
" Думата любов няма същия смисъл и за двата пола, а това е една от причините за сериозните недоразумения, които ги разделят.
Симон дьо Бовоар
Богатството е за предпочитане пред бедността, но само по финансови причини.
Уди Алън
Патриотизмът е готовността да убиваш и да бъдеш убит заради посредствени причини.
Бъртранд Ръсел
Човечеството придобива всички правилни технологии по всички грешни причини.
Бъкминстър Фулър
Основната причина за веселието на Дядо Коледа е в това, че той знае, къде живеят лошите момичета.
Джордж Карлин
Това е всичко, което трябва да знаете за мъжете и жените. Жените са луди. Мъжете са глупави. И основната причина жените да са луди е, защото мъжете са глупави.
Джордж Карлин
Любовта е по-приятна от брака по същата причина по която романите са по-занимателни от историческите съчинения.
Никола дьо Шамфор
Първият ми съпруг и аз сме все още добри приятели и няма никаква налична причина, поради която не бих могла да се видя с него. Ние сме все още влюбени с Лари.
Вивиан Лий
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Сексът е една от деветте причини за прераждането... Останалите осем не са важни.
Хенри Милър
Болката ми може да е причина за нечий смях, но моят смях никога не трябва да е причина за нечия болка.
Чарли Чаплин
Бог не умира в деня, когато престанем да вярваме в лично божество, но умираме в деня, когато животът ни престане да бъде осветен от постоянното сияние, обновяващо се ежедневно, от чудо, чийто източник е извън всякаква причина.
Даг Хамаршелд
Пиша по същата причина, поради която дишам, защото ако не го правя, ще умра.
Айзък Азимов
По-лесно е човек да бъде любовник, отколкото съпруг, поради същата причина, поради която е по-трудно да си остроумен всеки ден, отколкото да казваш по нещо ценно от време на време.
Оноре дьо Балзак
Жените имат нужда от причина, за да правят секс. Мъжете имат нужда от място, където да го правят.
Били Кристъл
Конституциите трябва да се състоят само от общи разпоредби; причината е, че те непременно трябва да са постоянни и че не могат да изчислят възможната промяна на нещата.
Александър Хамилтън
Авторите харесват котки, защото те са толкова тихи, привлекателни, мъдри същества, а котките харесват автори по същите причини.
Робъртсън Дейвис
Причината, че има толкова малко добре написани книги е, че толкова малко хора, които пишат, знаят каквото и да било.
Уолтър Бейджхот
Всички външни форми на религия са почти безполезни и са причините за безкрайните раздори... Вярвайте, че има велика сила, която мълчаливо работи за доброто, държи се добре и не обръщайте внимание на останалите.
Беатрикс Потър
Минутно удоволствие често става причина за дълги страдания.
Кристоф Виланд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
48
Следваща