Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 9
Има специален чар на пътуванията, извършени преди изгрев в горещи земи: въздухът е мек и хладен, а настъпването на зората разкрива пейзаж, свеж от нощната роса.
Аун Сан Су Чи
Ние сме тук, на земята. Никой от нас няма право на земята.
Бенджамин Тъкър
Ситуацията на земята е сложна.
Адам Робъртс
Ти си малък бог на земята, който тича наоколо.
Бени Хин
Времето може да ви изиграе всякакви трикове. С мигане на око бебетата се появяват във колички, ковчезите изчезват в земята, войните се печелят и губят, а децата се превръщат като пеперуди във възрастни.
Брайън Селзник
Виждаме, че духовният свят се характеризира с атмосфера на безкористност и оживена любов към динамичното общуване. Има интензивно настроение на признателност и грижа, което създава динамичната синергия на преданоотдадените, работещи заедно върху различни услуги, които са съвършено центрирани върху Кришна. Ако сме благословени от Шримати Радхарани, гарантирано е, че постепенно ще можем да навлезем отново в земята на чистата любов. Ако не получим Нейните благословии, гарантирано е, че ще останем дисквалифицирани.
Бхакти Тиртха Свами
Чувството ми е, че поддържането на финансова независимост е и здравословен начин да държа краката си на земята.
Валери Трирвайлер
Човек умира, но душата му не е подвластна на унищожаване, избягва и живее различен живот. Но ако починалият е бил художник, ако той е затаил в живота си звуци, цветове, или думи - душата му, все едно, е жива и за земята, за човечеството...
Валерий Брюсов
Писането ще бъде като пътешествие, всяка дума стъпка, която ме отвежда по-далеч в неоткритата земя.
Дейвид Алмънд
Архитектурата не е просто национална, но явно има местни връзки, тъй като е вкоренена в земята.
Алвар Аалто
Аз съм просто мъничък човек в Африка, но има място и за мен, и за всички, да седна на тази земя и да я докосна и да я нарека своя.
Алегзандър Маккол Смит
Времето, което изсъхва, ще изсъхне и мен. Ще паднем като узрели плодове и ще се търкаляме заедно по тревата. Скъпи приятелю, нека легна до теб и гледам облаците, докато земята ни покрие и ние си отидем.
Джанет Уинтерсън
Хомосексуалистите не са моногамни. Те искат да унищожат брачната институция. Това ще унищожи брака. Ще унищожи Земята.
Джеймз Добсън
Не е ли човек цвете, разкъсано от вятъра, и само планините и морето, звездите и тази земя на боговете са истински и вечни?
Джеймс Клавел
Но очевидно е, че нашите бащи, чиито усилия са засадили тези големи и проспериращи градове по някогашните самотни пътеки на нашата широка земя, са получили всички основи на цивилизацията като наследство от своите европейски предци.
Джеймс Хенри Брестед
Хората може би са единствените същества на Земята, които прекарват значително време в мислене над факта, че някой ден животът им ще приключи.
Джоан Д. Виндж
Все още съм в земята на умиращите; Скоро ще бъда в земята на живите. (последните му думи)
Джон Нютън
Бях тук на земята, защото избрах да бъда.
Джон Чийвър
Алчност и глупост - най-страшната комбинация на Земята.
Ед Харис
Оставям на милитаристите трудната задача да се опитат да ни обяснят как тези войни са служили за оформяне на характера или за насърчаване на напредъка на цивилизацията или за постигане на царуване на справедливостта на земята. Засега те не излязоха с обяснението.
Ели Дюкомен
Астролозите се движат система, която зависи от това, откъде гледате на Земята. Хороскопът ми тук в Лондон би бил напълно различен от този в Нова Зеландия.
Елинор Катън
Внушението, или по-скоро автовнушението, е доста нова тема, но в същото време е стара като света. Това е ново в смисъл, че досега е било погрешно изучавано и в резултат на това погрешно разбирано; тя е стара, защото датира от появата на човека на земята. Всъщност автосугестията е инструмент, който притежаваме при раждането си и в този инструмент, или по-скоро в тази сила, се крие удивителна и неизчислима сила.
Емил Куе
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
48
Следваща