Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 6
Земята е на тези, които я обработват.
Емилиано Сапата
Възможно е примитивният живот [във Вселената] да се среща много често, докато интелигентният – твърде рядко. Някои биха казали, че всъщност му предстои да се появи и на Земята.
Стивън Хокинг
Нека не забравяме, че култивирането на земята е най-важният човешки труд. Когато е започнало орането, са се появили и другите занаяти. Следователно земеделските стопани са основателите на цивилизацията.
Даниел Уебстър
Френската система на задължителна военна служба справедливо обединява представители от всички класи; а нашата се състои от измета на тази земя - само от измета на земята. Би било чудесно, но само можехме след това да извлечем толкова много от тях.
Артър Уелсли Уелингтън
Всеки, изучаващ историята на народните бедствия, може да се убеди, че по-голямата част от нещастията на земята ги докарва невежеството.
Клод Адриан Хелвеций
Бъдете заети. Това е най-евтиното лекарство на земята - и едно от най-ефективните.
Дейл Карнеги
Мъжете са от Земята, жените са от Земята. Оправяйте се!
Джордж Карлин
В това е смисълът на нашето пребиваване на земята: да мислим и да търсим, и да се вслушваме в далечните изчезнали звуци, защото отвъд тях е нашата истинска родина.
Херман Хесе
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Това е Италия, земя, свещена за боговете.
Плиний Стари
Намалете очакванията си към земята. Това не е Раят, така че не очаквайте да бъде.
Макс Лукадо
В земята на слепите човекът с едно око е халюциниращ идиот... защото вижда това, което никой друг не прави: неща, които за всички останали ги няма.
Маршал Маклуън
Какъв позор - да живееш толкова дълго на земята и да преживяваш толкова малко!
Милан Кундера
В момента не мислим за земята като цяло, а сме разделени на части от света. Само за философи и историци това все още не е известно.
Освалд Шпенглер
Защо земя, когато има небе?
Пабло Неруда
На земята може да има само малка свобода, докато хората се кланят на тираните на небето.
Робърт Ингерсол
Вашето истинско аз - Аз съм Аз - е господарят на тази земя, владетелят на тази империя. Вие по право имате власт и господство над него, над всички негови обитатели и всички, които се намират в неговото царство.
Робърт Колиър
Изкуството не е съкровище в миналото или внос от друга земя, а част от настоящия живот на всички живи и създаващи народи.
Франклин Делано Рузвелт
Би царял всеобщ мир на Земята, ако ги нямаше понятията "мое" и "твое".
Хенри Филдинг
Това, което ни позволява като хора да преживеем психологически живота на земята, с цялата му болка, драма и предизвикателства, е чувството за цел и смисъл.
Барбара де Анджелис
Археолозите изкопават от земята историята, която са закопали политиците.
Габриел Лауб
Справедливостта, сър, - това е на величайшият интерес на човек, живеещ на тази земя.
Даниел Уебстър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
48
Следваща