Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 5
Просветлението е като ежедневно съзнание, но на два сантиметра над земята.
Д. Т. Судзуки
Нито един човек не може да бъде взет за модел за перфектна фигура, защото на земята не живее нито един човек, който е надарен с цялата красота.
Албрехт Дюрер
В земята на слепите едноокият е убит с камъни до смърт.
Джоан Д. Виндж
Колкото по-нагоре лети в небесата могъщият орел, толкова повече почива на земята.
Александър Дюма — баща
Майката е единственото на земята божество, не познаващо атеисти.
Ернест Легуве
Мисля, че котките са духове, които ни съпътстват на земята.
Жул Верн
Земята се нуждае не от нови континенти, а от нови хора!
Жул Верн
Войниците са граждани на сивата земя на смъртта, които не извличат дивидент от утрешните времена.
Зигфрид Сасуун
Няма никой на Земята, който може да ви каже, че това, което вие чувствате е неправилно! Те могат да кажат, че това се различава от това, което чувстват те.
Зоуи Салдана
Харесвам телевизията. Все още вярвам, че телевизията е най-мощната форма на комуникация на Земята - просто мразя какво се прави с нея.
Алтън Браун
Подобно на добре дошъл летен дъжд, хуморът може внезапно да прочисти и охлади земята, въздуха и вас.
Лангстън Хюз
Победата се печели не в мили, а в сантиметри. Спечелете малко сега, задръжте земята си и по-късно спечелете още малко.
Луис Л'Амур
Митовете не могат да бъдат преведени, защото те са си в своята древна земя. Ние можем да намерим [в тях] само нашето собствено значение в нашето собствено време.
Маргарет Атууд
Ако съм изчерпал оправданието, съм стигнал до твърда земя и лопатата ми е вдигната. Тогава съм склонен да кажа: Това е просто онова, което правя.
Лудвиг Витгенщайн
Основната задача на всички църкви е била една и съща: да внушава на бедните младежи, че за тях няма щастие на тази земя, а то им е приготвено на небесата, а също и че каторжният труд за всеки чужди чичко е богоугодно дело.
Максим Горки
Няма такъв ъгъл на този свят, където различията в религиозните виждания да не оросяват с кръв земята.
Дени Дидро
Прелистете историята на всички народи на тази земя: навсякъде религията превръща невинността в престъпление, а престъплението обявява за невинно.
Дени Дидро
Човешките чувства са като буйни реки, които благославят земята: те не чакат красотата – те прииждат като непреодолими сили и носят красота със себе си.
Джордж Елиът
Самозалъгването съществува в Ада, също както и на Земята.
Клайв Стейпълс Луис
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
В нас, малките обикновени хора, които населяваме земята, войната привижда гигантски оръжия.
Ърни Пайл
Мирът на земята е възможен само при определено хармонично съотношение на душата с разума. Господството на разума води до гола техника и до война.
Михаил Пришвин
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
48
Следваща