Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 27
Тя знаеше, че има части от миналото, от които трябва да се откажеш, определени земи, които са били безвъзвратно изгубени, тъжно изгубени, но накрая изгубени завинаги.
Робърт Гулрик
Чрез нашите емисии на CO2 ние превръщаме земята в по-плодороден свят.
Робърт Зубрин
Преди изобретяването на земеделието земята не е била ресурс. Преди изобретяването на нефтено сондиране и ядрен делене нефтът и уранът не са били ресурси.
Робърт Зубрин
Зората носеше розова рокля и пълзеше по земята като плахо момиче. Следваше сестра й Утро, облечена в синьо, слънцето - ослепителен медальон на гърдите.
Робърт Йънг
СССР - това е нещо средно между Земята и Марс.
Ролан Барт
Защо САЩ се интересува кой флаг ще бъде повдигнат на малко парче земя на хиляди километри?
Рон Пол
...имаше друго, по-жестоко раждане, когато от една се въплътиха две нации. Чужденец начерта магическа линия на карта и я нарече новата граница; стана река от кръв по земята. И овощните градини, полета, фабрики, предприятия, всички от грешната страна на тази линия, изчезнаха с махване на пръчката на бледия магьосник.
Рохинтън Мистри
В земния живот човек може да скрие дали злото или доброто действат в душата му. След смъртта това вече не е възможно. Духовата форма представя след смъртта физиономичния израз на това, което човекът е бил на земята.
Рудолф Щайнер
Тялото ми е на земята, но главата ми е в звездите.
Рут Гордън
Тя беше слънцето, а той беше земята, събуждаща се от размразяване.
С. Джей-Джоунс
Всеки ден трябва да ставаме малко по-добродушни, малко по-щедри, по-смели, по-независими, по-добре да разбираме хората около нас, да се грижим за тях, да им правим комплименти, да не заравяме енергията си в земята, а да я осъзнаваме - това е ежедневна работа върху себе си.
С. Н. Лазарев
Трифон не обичаше земята, той я уважаваше. Защото много от близките му живееха там, под него, на място, където умът спираше. Но какви странни създания бяха хората, които тичаха по земята и се скитаха, за да печелят пари от нея. И какви гадни същества бяха тези хора, които казаха, че нямат време да спрат и да се взират в морето за минута.
Саит Фаик Абасъянък
Човешките отношения с хищниците винаги са били трънливи. Хищниците са първите същества, които нашият вид целенасочено изкоренява. Твърде често хората смятат, че хората контролират и трябва да контролират; ние сме вбесени да открием, че това не е вярно. И когато други същества споделят нашите апетити и убиват нашия добитък (често животни, които сме отглеждали, за да убиваме себе си), ние ги наричаме вандали и убийци... Хищниците са най-преследваните същества на Земята.
Сай Монтгомъри
Бях отхвърлил идеята да имам деца, когато самият аз бях дете, след като научих през 1960-те години, че човешката свръхпопулация буквално изтласква други видове от планетата. Защо да създаваме друга уста, която да гризе претрупаната земя?
Сай Монтгомъри
Езикът е като да гледаш карта на някъде. Любовта е да живееш там и да оцеляваш на земята.
Саймън ван Буй
Тук горе, на този забравен лакът земя, нямам какво да губя и въпреки че сега се страхувам повече от всякога, изпитвам облекчение, освобождавам се от тежестта, се въздигам.
Саймън ван Буй
Така че, когато започнете да четете истинската Библия, вие имате представа за земята. И вие стигате до Библията, знаейки, че това не е книга предимно за вас и това, което трябва да правите. Това е най-вече история. Това е тази прекрасна любовна история - за Бог, който обича децата си с прекрасна, никога не спираща-никога-неотказваща се-непрекъсната-винаги-и-завинаги любов.
Сали Лойд-Джоунс
Когато погледна към своята вина, виждам, че моето спасение е едно от най-големите чудеса на нашия Спасител, било то на небето или на земята.
Самюел Ръдърфорд
Съединените щати, земя на имигранти от всички краища на света, бяха укрепени и обединени, защото техните новодошли исторически са избрали в крайна сметка да се откажат от родния си език заради английския език. Всички сме се възползвали от споделянето на идеи, култури и вярвания, което стана възможно благодарение на общ език. Всички сме се обогатявали.
Самюъл Хаякава
Естествена история не се преподава в семинарията. Това е любопитно, тъй като повечето хора в пасторско служение са около 567 пъти по-склонни да бъдат питани за космологията или суб-ядрената физика, човешката биология или еволюцията, отколкото да бъдат питани за неправилните гръцки глаголи или опасността от патрипасионистичната ерес. Ако ние, монотеистите, ще обикаляме и твърдим, че нашият "Бог е направил небето и земята", не е неразумно да очакваме да знаем нещо за това какво всъщност представляват небето и земята.
Сара Мейтланд
Винаги съм живяла в приказки в главата си. Вярвах, че съм марсианска принцеса, докато бях на 10. Вярвах, че никога няма да умра, и бях осиновена и изпратена на Земята, защото имаше война... и все още понякога, когато остарявам, се надявам за моя безсмъртен живот на Марс.
Сара Пинбъра
Законът на живота е да оставиш зад себе си земята, на която стоиш, и след това да пристъпиш напред.
Свами Рама
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
48
Следваща