Цитати на тема "Земя" - страница 25
Знаех, че ще трябва да бъда смела. Не безразсъдна, не влюбена в риска и опасността, не правех нелепи експонати на себе си, за да докажа, че не съм била ужасена - наистина наистина смела. Достатъчно смела, за да бъда тиха, когато се изисква тишина, достатъчно смела, за да наблюдавам, преди да се хвърля в нещо, достатъчно смела, за да не изоставя истинското си аз, когато някой друг искаше да ме съблазни или принуди в посока, в която не исках да вървя, смела достатъчно, за да стоя тихо на земята.
Пайпър Керман
Религията е вид опиум, който се дава на хората, за да ги приспива със сладки фантазии, като по този начин ги утешава за неправдите, които ги потискат. Не напразно винаги толкова бързо възниква съюз между двете най-важни политически сили - държавата и църквата. И двете сили са заинтересовани да поддържат илюзията, че добрият Бог, ако не на земята, то на небето, ще възнагради онези, които не се възмущаваха от несправедливостта, а спокойно и търпеливо изпълняваха своя дълг. Ето защо честното твърдение, че този бог е просто творение на човешкото въображение, се смята за най-тежкия смъртен грях.
Пол Дирак
Вместо да се фокусира върху Флорес и Ема, той обърна внимание на заобикалящата го среда, остави погледа си да се движи възможно най-свободно по криволичещите селски пътища. Той огледа къщите, фермите, горите и минаващите полета и отдели определени детайли, които намери за привлекателни или интересни, жълтото сияние върху стъклото на прозореца, сива котка, готова да се хвърли върху полска мишка. Той погледна към небето, плътните бели облаци, наслоени като дреболия. Имаше мекота във всичко, което виждаше, трик на златната светлина и тишината и откритостта на земята и небето. Скоро той откри, че забавя и се наслаждава на бавността, отбелязвайки всички гледки, които му харесваха.
Рандал Силвис