Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Земя" - страница 20
Нищо на земята не е по-дълго от живота след нас.
Йосиф Бродски
Опитът да създадете рай на земята неизбежно води до създаване на преизподня.
Карл Попър
Това, което правите в момента, може да е последното ви действие на земята. Няма сила в света, която да ви гарантира, че ще живеете поне още една минута.
Карлос Кастанеда
Мечтателя по-силно от всеки усеща реалността: твърде често пада от небето на земята.
Карол Ижиковски
И Америка също е заблуда, най-великата от всички. Бялата раса вярва - вярва с цялото си сърце - че е в правото им да вземат земята. Да убият индианците. Направиха война. Укротиха братята им. Тази нация не трябва да съществува, ако има някаква справедливост в света, защото нейните основи са убийство, кражба и жестокост. И все пак ние сме тук.
Колсън Уайтхед
Земята не е лошо място за чакане на края. Падналият лист се връща към корените.
Лиу Цъсин
Няма да позволя на политическа партия да ми казва как да живея, кога да умра или в какво да вярвам. Душите ни са свързани с вселената, но ние никога не можем да видим небето, защото нашата плът ни свързва със земята и хората около нас . Но когато хората около вас изгубят волята си да бъдат свободни, тогава земята се превръща в ад.
Ма Дзиен
А бре ти си такава дърта крава, изяждаш десет чувала слама, двеста грама мляко ще изцеди от тебе човек и накрая ще събориш менчето на земята..."
Азиз Несин
Всеки лидер трябва да направи една голяма отстъпка към реалния свят и тя е такава: това е реалният свят. ...Направете този основен договор с реалността или реалността ще ви повали на земята.
Алън Акселрод
С надежда, че щете послуша тия спасителни за вас речи и щете престане отсега нататък занапред да се селите или разбегвате по чужди земи, оставам ваш съотечественик, молитвующ ви здраве и вразумление от Бога.
Георги Раковски
Но защо да мисля за това, след като цялата златна земя стоеше пред мен и какви ли не ненадейни събития се спотайваха, за да ме изненадат и зарадват, дето съм жив да ги видя!
Джак Керуак
Никоя нация не може да постигне благоденствие, докато не осъзнае, че да се оре земята е занятие също така достойно, както и писането на поеми.
Джордж Вашингтон
Помислете: войните се печелят като се убиват хора. Колкото повече хора убием, толкова по-бързо ще излезем от тази война. Войните не се печелят като се защитава земя. Нека врагът вземе която иска земя, стига да можем да го хванем в позиция, където да го убием.
Джордж Патън
Животът на един пилот на самолет зависи от способността му да взема бързи решения на живот и на погибел. В края на засилването, преди излитането, пилотът прави проверка на системите, за да се увери, че самолетът е готов за полет. Всяка грешка при тази проверка и подготовка може да доведе до фатален край. Когато самолетът набира скорост, пилотът трябва да вземе второ бързо решение и то е дали самолетът е набрал достатъчно скорост да полети или клапаните на двигателя ще го накарат да остане на земята. Времето за вземане на това решение е по-малко от стотна от секундата. След като премине моментът на половината засилване, пилотът не може да промени решението си.
Джордж Патън
Онова, което никога не би могло да бъде постигнато от врага нашественик, е свършено от тихата артилерия на времето: крепостните стени са изравнени със земята.
Ейбрахам Линкълн
Когато виждам съвременните млади хора, аз си мисля, че небето е пожелало да унищожи земята.
Жозеф Жубер
Да се приключи една война, съвсем не е толкова просто. Войната е огромен пожар, пепелта му се разнася надалече и се спуска на земята бавно.
Маргарет Атууд
Славата е дим, успехът - случайност. Единственото, на което със сигурност може да се разчита на тази земя е неизвестността.
Марк Твен
Всяка земя е родна за смелия.
Овидий
Факт е, че 90% от всички учени, които някога са живели на земята, работят в наши дни.
Робърт Чалдини
Кучетата трябва да се подчиняват напълно, трябва да чакат да им позволят да си ядат храната, а не да се нахвърлят върху нея само защото тя е сипана и е на земята. Това е много силен момент на подчинение - да чакат за позволение да си изядат храната.
Сизар Милан
Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата и жилава плът.
Слава Севрюкова
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
48
Следваща